La Vanguardia (Català-1ª edició)

De nòmada digital a obrir un ‘coliving’ a La Palma

-

Sonia Amroun (34) és una viatgera empedreïda que ha trobat en el nomadisme digital la millor manera de conèixer un país. “He viatjat en el passat i crec que treballar en remot durant un llarg període de temps en un mateix lloc marca una gran diferència amb el viatge convencion­al. No hi estàs de passada, sinó que pots conèixer de veritat un territori i la seva gent. A més és un estil de vida molt més ecològic perquè t’estalvies viatges amb avió”.

Amroun va decidir provar aquest estil de vida quan va esclatar la pandèmia del coronaviru­s. Treballava a París com a cap de vendes a Mobeelity, una consultora de solucions de mobilitat en línia per a empreses de tota mena que es va passar al remot a causa del confinamen­t.

Amroun va decidir començar per Portugal i es va instal·lar al sud del país, a prop de les platges de l’Algarve, fins que al desembre va decidir anar-se’n a les Canàries a buscar el bon temps. Va treballar en remot des de gairebé totes les illes: Gran Canària, Tenerife, Fuertevent­ura, La Gomera... fins que a començamen­ts d’aquest mateix any va quedar enamorada de La Palma, on s’ha instal·lat per un llarg període de temps.

Allà hi ha trobat una comunitat de nòmades digitals com ella i un entorn natural agradable per viure i treballar. L’ambient de profession­als digitals és tal que ha decidit obrir el seu propi coliving a la localitat de Los Llanos de Aridane, al sudest de l’illa. En una entrevista per telèfon, explica que ha assumit la gestió d’un local i l’ha convertit en un espai on poden conviure i treballar fins a vuit nòmades digitals. L’establimen­t, anomenat Casabenaho­ares, va obrir les portes al febrer i Amroun assegura que des d’aleshores el té ple de treballado­rs de totes les parts del món: l’Índia, el Canadà, França, el Regne Unit...

El negoci funciona perquè les Canàries estan guanyant popularita­t com a destinació per a aquesta mena de treballado­rs i de fet, Amroun té intenció d’obrir un altre coliving a Fuertevent­ura aquest mateix any. La seva situació legal a l’illa és de ciutadana estrangera amb permís per dirigir un negoci comercial. Assegura que per aquesta raó, paga impostos a Espanya.

El cas d’Amroun exemplific­a com pocs l’increment d’aquesta tendència i la nova veta de mercat que s’obre per al sector de l’hostaleria.

 ?? LV ?? Sonia Amroun
LV Sonia Amroun

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain