La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un veterà d’aquest estil de vida instal·lat a la ciutat catalana

-

A Barcelona, hi ha pocs nòmades digitals tan veterans com Simon Lewis (47). Aquest consultor britànic es va establir a la capital catalana el 2018 però va començar a treballar en remot fa uns 25 anys.

Recorda que va decidir fer el pas perquè portava una vida massa avorrida. Treballava en una companyia que organitzav­a safaris al continent africà. “Em vaig cansar d’anar a l’oficina dia rere dia, volia ser lliure i sentia que tenia potencial per crear el meu propi negoci”, recorda.

Lewis va aprofitar la seva experiènci­a en organitzac­ió de viatges per convertir-se en consultor freelance especialit­zat en màrqueting al sector del turisme. La feina no exigia oficina física, de manera que va deixar Londres i va començar a viatjar pel món. Durant tot aquest temps, ha pogut visitar 74 països diferents i n’ha viscut en nou. Té especial bon record de Grècia, els Estats Units (Califòrnia), Sud-àfrica, el Brasil i l’Argentina. També està satisfet de la seva experiènci­a a Barcelona. En una entrevista telefònica, explica que va triar la ciutat per motius sobradamen­t coneguts: el clima, la comoditat, les connexions àrees, la proximitat amb la platja i la muntanya i també l’ecosistema emprenedor. A diferència de molts nòmades digitals que treballen en remot amb visat de turista, Lewis ha obtingut el permís de residència i paga tots els impostos a Espanya. Cal dir que fa tres anys que viu a la ciutat i no només alguns mesos.

La pandèmia no ha alterat les seves preferènci­es i preveu continuar treballant a Espanya. En general està satisfet, tot i que “troba a faltar una organitzac­ió que pugui donar sentit de comunitat”. Estaria bé que “des de l’administra­ció s’impulsés una campanya de benvinguda i més espais de trobada”. Lewis assegura que va intentar allargar la mà al Consorci de Turisme per desenvolup­ar la campanya Workation, però que no en va obtenir mai cap resposta. Pel seu compte, ha impulsat una plataforma que organitza trobades de nòmades digitals a Barcelona. Assegura que més d’un miler de persones hi estan inscrites.

Als 47 anys aquest consultor britànic s’ha convertit en un defensor acèrrim del nomadisme digital i no s’imagina cap altre estil de vida que no sigui aquest. La llibertat de treballar en remot i de no retre comptes a ningú no té preu.

 ?? LV ?? Simon Lewis
LV Simon Lewis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain