La Vanguardia (Català-1ª edició)

Especial Cava i Clàssic Penedès Elegància amb llargues criances

-

a estudiar als EUA “Tinc la sort que el meu pare em va dir: ‘Fes el que vulguis, però fes-ho bé’. I així, em va ajudar a fer el pas per emprendre el somni americà. Jo no vaig començar en un garatge a Silicon Valley, però els meus començamen­ts van ser difícils, no tenia gaires ingressos de què disposar. Amb el meu company de pis el nostre dinar habitual eren ous passats per aigua i sandvitx de pernil i formatge. Això forma part de l’experiènci­a dels Estats Units i d’alguna manera et forja”.

El seu pelegrinat­ge educatiu i profession­al el va portar a Boston, Filadèlfia i Nova York. Ja a Interbrand va contribuir a la seva expansió i desenvolup­ament al voltant del món. Amb l’auge de les fusions i adquisicio­ns, assignar un valor econòmic a les marques es va convertir en un element essencial. A Europa, van ser les marques franceses (glamur) i italianes (moda) les que van començar a introduir aquest concepte i avui Interbrand ja ha fet més de 10.000 valoracion­s.

“Els consumidor­s ara tenen el poder i es mouen més ràpid que les companyies. Són molt infidels. Les marques han d’estar pendents d’aquests canvis”, adverteix Brujó, que posa com a exemple el que ha passat a la telefonia mòbil. “Vaig començar tenint un Motorola, em vaig passar a Nokia, després a la Blackberry, després a un iPhone i ara estan pujant les marques xineses...”. Segons la seva opinió, Espanya té marques molt valuoses, com Santander, el BBVA, Zara, Ferrovial, i en el futur té un elevat potencial si el país aconseguei­x convertir-se en referent de les energies renovables.

Gonzalo Brujó també ha exercit com a docent a l’IE Business School, la Universita­t de Navarra o la LVMH Academy, i és autor dels llibres En clau de marques (2010), La nova generació de valor (2008) i Lanmarq (2014).

Abans de la pandèmia viatjava quatre dies a la setmana, ara que tants desplaçame­nts no són necessaris està més en contacte amb la família (té tres fills i a més un gos) i pot trobar el temps per córrer gairebé una hora cada dia.

Tanca l’entrevista amb dos suggerimen­ts. El primer, laboral: “Si parles a la perfecció castellà i anglès tens el món als teus peus”. El segon, de lleure: “La meva ciutat favorita és Roma. Cada vegada que hi vaig, em sorprèn amb alguna cosa”.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? GUSI BEJER ??
GUSI BEJER

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain