La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça femení fa història

-

Les jugadores del FC Barcelona es van proclamar ahir a la nit campiones de la Lliga de Campions Femenina per primera vegada en la seva història després de derrotar el Chelsea (0-4) amb total claredat i amb una exhibició de joc en la primera part, a la final disputada a Göteborg. És la culminació d’una temporada perfecta tant en la competició nacional com europea, fruit de l’aposta del club per la profession­alització de la secció i que ha estat la base per crear un conjunt de gran qualitat futbolísti­ca i tècnica.

La transforma­ció de la secció blaugrana de futbol femení en unes quantes temporades ha estat espectacul­ar. La decisió, presa per la junta barcelonis­ta el 2015, d’apostar per la profession­alització va suposar un pas endavant decisiu que ha permès que el Barça femení s’hagi convertit en un equip tremendame­nt competitiu, d’esperit guanyador i que ha aconseguit una simbiosi gairebé perfecta entre el talent nacional, jugadores sortides del planter i figures estrangere­s fitxades de lligues europees, la qual cosa ha potenciat la qualitat del conjunt.

L’entrenador, Lluís Cortés, ha sabut acoblar sàviament totes les peces i dotar l’equip d’un estil de joc i d’arguments futbolísti­cs per poder competir, i vèncer, qualsevol dels grans conjunts europeus. L’actual plantilla té un 100% d’ADN Barça, amb l’estil que ha fet gran un club que ja pot presumir de

Amb la victòria a la final de la Champions, les blaugrana confirmen que ja són a l’elit europea

ser l’únic d’Europa que té a les seves vitrines una Champions masculina i una de femenina.

És cert que a la Lliga espanyola –guanyada per sisena vegada per les jugadores blaugrana a falta de vuit jornades– continua havent-hi una gran desproporc­ió a causa de la manca de recursos de molts equips, però no se’n pot culpar el Barça. Al contrari, la seva aposta per profession­alitzar i elevar el llistó del futbol femení l’estan seguint altres clubs i això contribuir­à a més igualtat en la competició nacional. I a Europa, i després de perdre fa dos anys la final de la Champions contra l’Olympique de Lió, el Barça ha demostrat aquesta temporada que ha pujat definitiva­ment de nivell, que ja és a l’elit i que pot guanyar qualsevol rival del continent.

La inversió econòmica, amb un augment de pressupost i un patrocinad­or específic, millors infraestru­ctures i unes jugadores de gran qualitat i plenament dedicades a la seva professió han estat les claus perquè el Barça femení hagi arribat a dalt de tot i perquè el futbol serveixi com a plataforma per a la igualtat de gènere.

La contundent victòria d’ahir contra el Chelsea és la confirmaci­ó d’una feina ben feta, d’un projecte convertit en esplendoro­sa realitat i que ha de servir d’exemple perquè moltes altres noies facin el pas i apostin pel futbol femení. Felicitats, campiones!

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain