La Vanguardia (Català-1ª edició)

Servidors públics

-

Amb la situació política actual fa la impressió que a qualsevol autonomia espanyola hi ha una malaltia instal·lada. Aquesta malaltia té uns símptomes clarament detectable­s.

Han oblidat que els polítics són servidors públics (el seu sou el paguem entre tots). Haurien de saber distingir entre els seus interessos i els interessos de la gent. S’haurien de conscienci­ar també que democràcia no significa partitocrà­cia. La gent està cansada de veure que les lleis i decisions polítiques d’importànci­a es decideixen per un simple gest del cap de fila, i tot el ramat polític segueix les consignes partidiste­s, en cas contrari s’apliquen mesures disciplinà­ries molt dures per tenirho tot lligat i ben lligat.

Això és deu al fet que la nostra democràcia no està clarament centrada en el bé comú, i els interessos més importants es decideixen en sales fosques i tancades de qualsevol mirada aliena. Fins i tot les claveguere­s de l’Estat estan al servei d’interessos ben foscos. Una vergonya de país, crec que no se’n salva ningú.

Pere Tafalla Gil Subscripto­r Barcelona

Josep Soldevila mostra com la boira baixa per la cresta de la serra dels Llancers en direcció a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, creant un vistós efecte similar a una onada gegant, segons descriu el lector. Compartiu les vostres fotos al correu participac­ion@lavanguard­ia.es

Tsunami de boira a la serra dels Llancers

una acción, la de circular con un vehículo, y al mismo tiempo la prohíba. Eduardo de Mendoza Suscriptor Barcelona sus metas, les dará la seguridad y confianza que necesitan, fomentando su independen­cia y autoestima. Judith Tristancho Navarro

Tordera personal, ja que, tot i tenir un problema pulmonar, pocs fumadors han estat solidaris amb mi al llarg dels anys.

També n’he vist que van pel carrer passejant la cigarreta apagada. Tot sigui per poder abaixar-se la mascareta... És una idea que no descarto fer.

Joan Ferré Verge Amposta

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain