La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mals fums a Pedralbes

Sobre els afanys i les preocupaci­ons d’una comunitat de veïns que no volen que obri un establimen­t de fumadors als baixos de l’edifici

- LUIS BENVENUTY

Els veïns d’una finca de Gràcia diuen als d’una de Pedralbes que per frenar la posada en marxa d’un club de fumadors de cànnabis als baixos de l’edifici la clau és guanyar temps, demorar-ne l’obertura fins que als voltants entri en funcioname­nt o es prevegi la posada en marxa d’una guarderia o un centre per a joves, per posar un parell d’exemples. Perquè el pla urbanístic municipal que els últims anys ha regulat les llicències d’aquests clubs estableix que han de guardar una distància prudencial respecte a un munt d’equipament­s.

L’Ajuntament de Barcelona va deixar de tramitar llicències d’obertura de clubs, però els veïns que no volen conviure-hi no abaixen la guàrdia. Saben que frenar una inauguraci­ó pot ser molest, però que una vegada obert... D’aquí vee el continu intercanvi d’experiènci­es veïnals. A més, el Consistori va recórrer contra la sentència del Tribunal Suprem que anul·la les seves competènci­es. Temen que en qualsevol moment acabi aquest parèntesi.

I la millor manera de guanyar temps, continuen dient els veïns de Gràcia, d’una finca del carrer Còrsega, als de Pedralbes, consisteix a no deixar pujar al terrat a instal·lar la sortida de fums als obrers encarregat­s de la reforma del local sospitós. Perquè mentre el projecte no tingui una xemeneiaco­m Déu mana, no aconseguir­à cap autoritzac­ió. “Vam canviar els estatuts –afegeixen els de Gràcia–, vam gastar 1.500 euros en 40 pancartes, vam posar un cadenat al terrat... I ens van denunciar, pel candau, i tindrem judici, però tenim un informe d’un arquitecte que ens avala i...”. Aquests inquilins van aconseguir frenar l’obertura del que estava cridat a ser uns dels clubs més grans de l’urbs. Fonts municipals detallen que la requalific­ació d’un casal de joves als jardins de Caterina Albert en va frenar l’autoritzac­ió.

“Sens dubte la clau és a la xemeneia –intervenen altres veïns de les Corts, d’un edifici del carrer Mar

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Molts veïns del barri de Pedralbes estan en suspens, temorosos que obrin un club de fumadors
MANÉ ESPINOSA Molts veïns del barri de Pedralbes estan en suspens, temorosos que obrin un club de fumadors

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain