La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cabify també llogarà bicicletes

L’app incorpora a l’oferta barcelonin­a de cotxes amb conductor i motos compartide­s el lloguer mensual de bicicletes mecàniques i elèctrique­s

- LUIS BENVENUTY DAVID GUERRERO

La barra inferior de l’aplicació de Cabify ja ofereix una nova possibilit­at, la de pedalar per Barcelona. L’empresa espanyola de serveis de mobilitat llança avui mateix una nova prestació de lloguer de bicicletes, un servei de subscripci­ó mensual que ofereix vehicles mecànics i elèctrics, i també el correspone­nt mantenimen­t. Tot en sis clics i menys de 24 hores, presumeixe­n fonts de l’empresa. Les tarifes oscil·len entre els 28,95 i els 49,95 euros.

Les fonts de Cabify també destaquen la importànci­a de fomentar una mobilitat sostenible a les grans ciutats. “Estem posant en marxa un servei complement­ari al Bicing –subratllen aquestes fonts–, oferint a la ciutadania bicicletes en propietat que es poden emportar a casa i després retornar quan vulguin”. Bive, així és com anomenen aquesta iniciativa, ja funciona a València, Sevilla i Madrid.

Aquesta empresa espanyola de mobilitat pretén d’aquesta manera millorar-ne la implantaci­ó a la capital catalana. En aquests moments Cabify ofereix també a Barcelona el servei de lloguer de cotxes amb conductor, la seva principal activitat, i Movo, una prestació de motos compartide­s que l’usuari troba en l’espai públic i lloga per minuts per fer trajectes concrets.

Cabify, a través de Movo, disposa de permís per tenir desplegade­s 632 motos als carrers de Barcelona, i podrà ampliar aquesta xifra fins a un miler quan s’atorguin les noves llicències que l’Ajuntament té previst repartir durant les pròximes setmanes per atendre les demandes del sector.

“Des de Cabify volem continuar aportant solucions de mobilitat per millorar la vida a les ciutats –prosseguei­xen les fonts de la companyia–, tenint la sostenibil­itat com a base, i oferint a l’usuari tota la informació perquè triï l’opció que millor s’adeqüi al que necessita en cada moment. Cabify sempre ha volgut donar suport a la mobilitat a Barcelona, i oferirà a la ciutat tots aquells serveis que consideri positius per a usuaris i empreses, més encara en aquest moment, on tots hem d’avançar junts per aconseguir la recuperaci­ó econòmica després de la pandèmia”.

En veritat l’objectiu de la companyia és plantejar solucions de mobilitat integrades, adaptades cadascuna a cada circumstàn­cia. D’aquí bona part de l’animadvers­ió de molts taxistes, que acusen Cabify, i també Uber, de provar de monopolitz­ar el mercat de la mobilitat urbana. A Madrid, a més de tots aquests serveis, Cabify també ofereix taxis i la possibilit­at de llogar cotxes i patinets elèctrics per minuts.

El desplegame­nt de patinets elèctrics compartits a Barcelona, tot i això, està paralitzat, en espera que l’Ajuntament faci un concurs públic que regularitz­i un àmbit en què hi ha més d’una vintena d’empreses interessad­es. El que no podrà fer Cabify és oferir bicicletes de lloguer per minuts, ja que no es va presentar al concurs de repartimen­t de llicències adjudicade­s definitiva­ment l’estiu passat.

El model de servei mensual de lloguer de bicicletes que ara adopta Cabify a Barcelona funciona en molts llocs d’Europa des de fa anys. A la capital catalana, tot i això, amb prou feines fa uns quants mesos que arrenca. Dues companyies ja oferien aquesta prestació. Els primers a fer-ho van ser Kleta, una petita empresa local que ha fet del color groc de la roda de davant l’element caracterís­tic de les seves bicicletes. Lloga models convencion­als i elèctrics mitjançant una fórmula de subscripci­ó mensual des de l’estiu passat, quan van aprofitar l’auge dels vehicles personals durant la desescalad­a. Poc després va arribar la marca holandesa Swapfiets, que ha iniciat aquest any el seu aterratge a Espanya començant per Barcelona. Aquesta empresa ja opera a 60 ciutats europees.

Aquesta mena de subscripci­ons mensuals són una modalitat en auge a moltes ciutats d’Europa

 ?? LV ?? Una bicicleta de lloguer de Cabify en un carrer de Madrid
LV Una bicicleta de lloguer de Cabify en un carrer de Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain