La Vanguardia (Català-1ª edició)

Parts naturals a l’abric de la llar

Karolína Kurková és l’última celebritat que ha triat donar a llum a l’aigua i a casa

-

BEGOÑA CORZO SUÁREZ Barcelona

al voltant. Però recomana que “cada dona triï l’opció amb què se senti més segura”.

Una altra model, Gisele Bündchen, també va parir en una piscina, i al marit, el jugador de futbol americà Tom Brady, tampoc no li feia gràcia. Va tenir en Benjamin després d’un part de 16 hores assistit per dues llevadores, la mare i la seva parella. Tot i això, la banyera no li va ser còmoda perquè era massa alta i petita i els acompanyan­ts hi havien d’anar afegint aigua calenta. Per donar la benvinguda a la segona filla, la Vivian, Bündchen estava més ben preparada, amb una banyera específica calefactad­a i tan gran que Brady la va acompanyar a l’aigua.

Amb la crisi de la covid, altres famoses han decidit que com a casa no hi ha millor lloc per parir. Gigi Hadid va tenir el setembre del 2020 la primera filla amb el cantant Zayn Malik. Pensava donar a llum en Khai en un hospital, però com que no la podria acompanyar ningú, va decidir tenir-la a la seva granja de Pennsilvàn­ia amb la parella, la mare, la seva germana Bella, la llevadora i el seu assistent. Va estar 14 hores de part i va arribar a demanar l’epidural pel dolor, però la llevadora la va informar que ja no era possible.

El 18 de gener del 2020 naixia l’Isaac, el primer fill d’Ashley Graham i Justin Ervin. La model i presentado­ra explicava: “Quan alguna cosa és molt difícil recordo que vaig passar per un part natural de sis hores”. Mila Kunis també va voler que la Wyatt, la primera filla amb Ashton Kutcher –ex de Demi Moore–, “naixés de la manera més natural llevat que hi hagués una emergència o alguna cosa sortís malament”.

Alyson Hannigan (Buffy, la cazavampir­os, Cómo conocí a vuestra madre) creu que parir a casa “no és l’opció correcta per a tothom”, però sí per a ella, perquè no li agraden els hospitals. Per a Alanis Morissette “havia de ser el petit soldat que soc i concentrar-me en aquesta nova criatura tan bonica que sortia de mi”, malgrat que no va ser “l’experiènci­a més fàcil de la meva vida”.

Hilary Duff no va dubtar a mostrar a la banyera on va parir el tercer fill, el segon amb el seu marit, Matthew Koma. I Mayim Bialik (The big bang theory) va escriure el 2011 l’article Per què les dones no haurien de témer el part a casa, en què reclama el paper de les llevadores i defensa que “el naixement natural no és per a hippies; és per a qualsevol que vulgui trencar el que es diu que és cert sobre el naixement, el dolor, el cos i l’esperit humà”.

Amb la crisi de la covid, algunes famoses han decidit parir a casa per poder tenir la família amb elles

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain