La Vanguardia (Català-1ª edició)

Torna la primavera

-

Ahir, el vent de ponent ens va servir un petit aperitiu d’estiu, amb temperatur­es que van assolir o es van acostar als 30 °C a molts punts de Catalunya, especialme­nt a la meitat oest i al terç sud. El vent que bufa de l’oest va perdent humitat a mesura que va creuant la península Ibèrica. L’aire sense humitat s’escalfa més ràpidament que l’aire humit, per això, quan el vent de ponent descendeix de l’altiplà central i arriba a la façana mediterràn­ia, s’escalfa de forma ràpida i provoca temperatur­es molt elevades. Demà aquest flux de l’oest s’acaba i les temperatur­es seran clarament més baixes, deixant un ambient més primaveral.

CATALUNYA

Nuvolosita­t abundant de tipus baix al nord-est, amb un cel mig ennuvolat o parcialmen­t cobert a estones, sense descartar que es pugui escapar alguna gotellada. A la resta hi haurà més clarianes, però aniran creuant el cel bandes de núvols alts i mitjans. El mestral perdrà força, però seguirà bufant de forma moderada, mentre que la tramuntana anirà disminuint al llarg del dia. La temperatur­a serà clarament més baixa, però encara força suau, amb registres de menys de 20 °C al nord-est i inferiors als 25 °C a la meitat oest. La resta de la setmana seguirem sota la influència de l’anticicló, però amb el pas d’alguns fronts que deixaran bastants núvols i algun ruixat.

ESPANYA I EUROPA

Dues borrasques provocaran pluges al centre d’Europa i a Escandinàv­ia, mentre que a la meitat occidental i a les Illes Britànique­s hi haurà xàfecs de tarda. Estabilita­t i bon temps a la conca mediterràn­ia. A Espanya, nuvolosita­t abundant a tot el terç nord i núvols baixos al llevant mediterran­i, amb pluja entrant per Galícia a última hora. A la resta ambient assolellat i alguns núvols alts poc destacable­s. Temperatur­es més baixes a la Mediterràn­ia, mentre que a la resta seran similars o fins i tot lleugerame­nt més altes al nord. La resta de la setmana vindrà marcada pel pas de fronts pel nord i estabilita­t al sud.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain