La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Nit dels Museus perd quatre de cada cinc visitants respecte el 2019

- REDACCIÓ

Més de 34.000 persones van participar dissabte a la Nit dels Museus i el dia internacio­nal dels Museus, visitant els 74 espais oberts de vuit ciutats de l’àrea metropolit­ana de Barcelona.

Aquestes xifres se situen molt lluny dels 168.171 de l’última edició, celebrada el 2019, donades les restriccio­ns obligades per la pandèmia.

Segons va informar ahir l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), els deu equipament­s museístics més visitats a la ciutat de Barcelona van ser el Museu d’Art Contempora­ni de Barcelona,

amb 3.661 persones; el Castell de Montjuïc, amb 3.605; el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb 1.376; el Born Centre Cultural, amb 1.368; el Museu d’Arqueologi­a de Catalunya, amb 1.325; el recinte modernista de Sant Pau, amb 1.200; el CosmoCaixa, amb 1.183; el Museu d’Història de Barcelona, amb 1.070; el Museu de Ciències Naturals, amb 1.008, i el Marítim, amb 861.

El total de visitants en els quinze espais ubicats a Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet va ascendir a 4.351 persones.

A tot Catalunya es van sumar més d’un centenar d’equipament­s culturals a la Nit dels Museus, després que l’any passat se suspengues­sin els actes presencial­s a causa de la pandèmia de la covid.

Unes 200 activitats s’han organitzat fins al proper 18 de maig amb motiu del dia internacio­nal dels Museus amb l’objectiu d’acostar els centres museístics a la gent gran i als més joves.

Des de les sis de la tarda i fins a les deu de la nit es va poder entrar de manera gratuïta a tots els equipament­s i el públic va poder participar en les diferents activitats preparades per a l’ocasió, des de visites guiades fins a tallers, concerts o espectacle­s de poesia, dansa i teatre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain