La Vanguardia (Català-1ª edició)

El somni es fa realitat

El Barça escombra el Chelsea i conquereix la seva primera Champions League

- EDURNE CONCEJO

Europa té nova reina i ja res no ha d’envejar el totpoderós Olympique de Lió. Sota la freda nit de Göteborg, el Barça va fer història conquerint la seva primera Champions League atropellan­t un Chelsea impotent davant el desplegame­nt blaugrana. Tres gols en vint minuts van deixar les d’Emma Hayes completame­nt fora de combat, mentre a la banqueta blaugrana, futboliste­s i cos tècnic celebraven els gols amb mirades entre l’eufòria i la incredulit­at.

El Barça va ser una autèntica piconadora. Autor d’un guió que ni el mateix Lluís Cortés no hauria imaginat en els seus millors somnis. No semblava que davant tingués un equip de la talla de les blues, amb jugadores com Leupolz, Bright, Harder o Kerr. L’australian­a va acabar totalment trasbalsad­a davant la brillant feina defensiva de Mapi León.

Tan sols 35 segons va necessitar el Barça per avançar-se al marcador. En la primera possessió del partit, Martens es va dirigir cap a la porteria de Berger i va estavellar el seu tret al travesser, però en el rebuig la pilota va rebotar a Leupolz i va acabar entrant. Explosió d’alegria sobre la gespa i a la banqueta blaugrana. Sense temps per reaccionar, Harder va respondre amb un xut que marxaria fora per molt poc. Seria només un miratge, ja que l’equip de Lluís Cortés aconseguir­ia novament el control del partit i les ocasions. Jenni Hermoso i Aitana Bonmatí van avisar amb dues rematades i al minut 12, la trista protagonis­ta del Chelsea Leupolz cometria un clar penal sobre la pichichi blaugrana. Alexia Putellas va ser l’encarregad­a de transforma­r-lo fent somiar les catalanes. L’alegria no s’acabaria aquí .

Al minut 21 Aitana va marcar el tercer després d’una gran jugada coral.

La frustració entre les jugadores del Chelsea era evident, les cares d’impotència dels seus futboliste­s cada vegada que perdien un partit davant les blaugrana contrastav­a amb els aplaudimen­ts i els somriures de les seves adversàrie­s. Emma Hayes, desesperad­a, enviava a escalfar els seus suplents ja en el primer quart d’hora del partit. Però el Barça persistia i al minut 36 Caroline Graham Hansen va aconseguir el quart després d’una gran jugada d’una immensa Lieke Martens.

Les futboliste­s blaugrana van marxar als vestidors amb el cap ben alt, satisfetes, però segurament encara sense ser del tot conscients del que havien aconseguit. 0-4 al descans en una final de la Champions. El Barça va marxar a la pausa amb el mateix resultat que a la final de Budapest, però al revés. Una metàfora perfecta de la transforma­ció brutal que ha viscut aquest equip els últims dos anys. Fins a set futboliste­s de l’onze d’ahir van jugar d’inici en aquella final del 2019, cosa que reflecteix a la perfecció quant ha crescut cadascuna de les futboliste­s en aquest temps.

El Chelsea ho va intentar a la segona part, però el Barça no li va permetre estar còmode en cap moment. Els deures estaven fets, però l’equip no va perdre mai la concentrac­ió defensiva, per a desesperac­ió de les blues. Oshoala va poder augmentar encara més el compte golejador del Barça, però el seu gol a l’afegit va ser

??  ?? 82 82 71 62 71
Gols: Final primera part, 0-4
0-1 Leopolz (p.p.) (1). Martens dispara al travesser només començar, la defensa del Chelsea es fa un embolic per allunyar el perill. El refús rebota a les cames de Leopolz i sorprèn per dalt la portera.
0-2 Alexia Putellas (p) (14). Falta sobre Hermoso just abans de rematar a l’àrea. Alexia Putellas enganya Berger de penal. 0-3 Aitana (20). Triangulac­ió entre Hermoso, Martens i Aitana, que rep a l’àrea. S’endú la pilota amb una mica de sort i bat entre les cames la portera.
0-4 Graham Hansen (36). Martens s’interna per la banda, se’n va de Charles i centra. La noruega, sola, remata a la xarxa.
La capitana Vicky Losada aixeca el trofeu de la Champions envoltada de companyes eufòriques
82 82 71 62 71 Gols: Final primera part, 0-4 0-1 Leopolz (p.p.) (1). Martens dispara al travesser només començar, la defensa del Chelsea es fa un embolic per allunyar el perill. El refús rebota a les cames de Leopolz i sorprèn per dalt la portera. 0-2 Alexia Putellas (p) (14). Falta sobre Hermoso just abans de rematar a l’àrea. Alexia Putellas enganya Berger de penal. 0-3 Aitana (20). Triangulac­ió entre Hermoso, Martens i Aitana, que rep a l’àrea. S’endú la pilota amb una mica de sort i bat entre les cames la portera. 0-4 Graham Hansen (36). Martens s’interna per la banda, se’n va de Charles i centra. La noruega, sola, remata a la xarxa. La capitana Vicky Losada aixeca el trofeu de la Champions envoltada de companyes eufòriques