La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enterramen­t al Camp Nou

El Barça també s’ensorra contra el Celta, es queda sense opcions i transmet molta frustració

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

El Barça ha caigut en barrina en la recta final de la temporada i contra el Celta va suspendre altre cop. Ha sumat 5 dels últims 15 punts i ja no tindrà cap opció diumenge vinent. El conjunt de Koeman es va acomiadar del Camp Nou amb una derrota frustrant i significat­iva. Va fer mèrits per aconseguir un resultat millor però va tornar a anar de més a menys fins a acabar en format caricatura. Males notícies per a un entrenador el futur del qual penja d’un fil. Una manera amarga de rendirse en el campionat. Qui sap si Messi va jugar el seu últim partit al coliseu blaugrana. Si fos així quedarà per a la història que va marcar un bonic gol amb el cap. Tan fantàstic com insuficien­t perquè ningú no el va acompanyar en la definició i a la rereguarda l’equip va ser un colador. Dos gols de Santi Mina el van sentenciar.

Sense gaire més cera que la que crema, Koeman va introduir una sola variant respecte a l’amargor del camp del Llevant. El de Moriba pel sancionat De Jong. La resta, els mateixos. La plantilla no dona més de si. Malgrat els últims mals resultats i el fet que no hi havia gaires opcions amb què il·lusionar-se, els barcelonis­tes van afrontar el partit amb interès contra un rival que va aterrar al Camp Nou amb vuit baixes.

És vox populi que a la cúpula del club no acaba d’agradar l’esquema dels tres centrals però el tècnic blaugrana ha apostat per liquidar la campanya amb aquest dibuix, acompanyat per dos carrilers. Davant el Celta va repetir Dembélé com a llebrer per la dreta. De la iniciativa del francès van partir els primers intents interessan­ts de la tarda. El Barcelona generava ocasions però mancava d’una eficàcia a l’altura d’aquell cabal d’opcions. Messi ho va provar de forma repetida sense resultat, Griezmann, sense angle, va topar amb el porter i Dembélé va fer el més difícil, plantar-se a l’àrea, però va xutar de forma tèbia.

Malgrat que faltava precisió en la rematada, el Barça mantenia la seva pressió i va trobar el premi. Pedri va provocar una pèrdua i l’esfèrica va aterrar als peus de Busquets. El pivot va aixecar el periscopi i va delinear una centrada en diagonal des de l’esquerra i cap al segon pal. Per allà va emergir Messi per connectar amb la testa una rematada preciosa i creuada que es va allotjar a la xarxa. Un gol de bonica factura. El 30 de l’argentí a la Lliga. Camina inexorable cap al seu vuitè Trofeu Pichihi, el cinquè consecutiu. Però només veu porta ell amb regularita­t. És l’únic que gairebé cada jornada materialit­za en una cosa tangible les estones decents de futbol de l’equip, trams presents en gairebé tots els partits. Unes fases, com davant el Celta, que podrien servir per resoldre pràcticame­nt els partits però al Barça li falta instint. Al contrari, a la recta final de la campanya, tot el que li xuten es converteix en gol. Com a exemple n’hi ha prou de veure com va empatar el conjunt gallec. Ho va fer amb la seva primera rematada. Va ser després d’un servei d’Aspas a Santi Mina. El davanter va disparar des de la frontal i per a sorpresa del personal va acabar en gol. És cert que Piqué, que podia haver estat més agressiu, tapava Ter Stegen però també que el porter es va quedar paralitzat com un estaquirot. No va fer res per estirar-se. El seu rendiment ha patit un descens preocupant.

Tornada a començar per al Barcelona. Després del pas pels vestidors a l’equip de Koeman li va costar de recobrar el fil. El tècnic va intentar recompondr­e la situació recorrent primer a Riqui Puig i després a Dest, que va entrar per Piqué, la qual cosa va provocar un canvi de dibuix. Amb el 4-3-3 Dembélé va continuar sent el més constant. Dels altres poca cosa en aquest moment, amb un Griezmann fantasmal.

La victòria no es veia per enlloc i Koeman, com a penúltims cartutxos, va posar Braithwait­e i Trincão. Mentre s’agitava la situació a Madrid i Bilbao, al Camp Nou es transmetia impotència. Ter Stegen repel·lia aquesta vegada sí un xut de Denis Suárez i Messi i Alba el provaven amb dues centrades, xuts que no trobaven destinatar­i.

A sobre, Lenglet era justament expulsat per dues targetes gairebé

Messi va avançar el Barcelona amb un gol bonic però ningú més no va tenir punteria

Ter Stegen va facilitar el gol de l’empat en fer l’estàtua i al final el Celta es va imposar a una caricatura

consecutiv­es. El corol·lari al seu curs deficitari. Però per a dèficit el de Braithwait­e, que va fallar un gol cantat amb tot a favor. Un exemple més que no va estar mai a l’altura per vestir la samarreta blaugrana. Just després va aconseguir el Celta el gol de la victòria. En una altra acció inversembl­ant Solari va centrar. El seu servei es va enverinar i es va estavellar a la fusta. El rebuig el va caçar Mina per ficar el segon. Una manera lamentable del Barça de dir adeu al Camp Nou.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Lionel Messi es lamenta i es tapa la cara després del gol de la victòria del Celta ahir al Camp Nou
CÉSAR RANGEL Lionel Messi es lamenta i es tapa la cara després del gol de la victòria del Celta ahir al Camp Nou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain