La Vanguardia (Català-1ª edició)

La gran dimissió

“Els futboliste­s en som els culpables”, diu Alba després de guanyar només un partit de les últimes cinc jornades

- CARLES RUIPÉREZ

La nit del 13 de juliol del 1977 la ciutat de Nova York es va quedar a les fosques. Per una caiguda del sistema elèctric, la llum se’n va anar de la Gran Poma. L’apagada va ser seguida per una nit de caos i vandalisme. Aprofitant la coartada de les tenebres, hi va haver una onada de delinqüènc­ia. Fins a 1.600 botigues van ser saquejades, es van provocar més de 1.000 incendis, els bombers no donaven l’abast. Hi va haver 3.700 detencions pels atracament­s, assalts i aldarulls.

Aquell tall de l’electricit­at va durar 25 hores i va costar de restablir la seguretat a la ciutat. Caldrà veure quant es triga al Camp Nou a posar en solfa el primer equip. L’apagada del Barcelona ja dura 17 dies i no s’hi veu la solució. La penombra s’ha apoderat del projecte, que torna a ser a la casella de sortida. Se li ha fet de nit i no surt el sol per enlloc. En dues setmanes i mitja des del 29 d’abril, quan depenia de si mateix, l’equip de Koeman només ha guanyat un partit en les últimes cinc jornades. Ni la possibilit­at de guanyar una Lliga ha motivat els futboliste­s. Ni guanyar un doblet ha aconseguit que els jugadors estiguessi­n a l’altura en la recta final. Han dimitit en cadena i a la vista de tots abans d’hora.

Els blaugrana van començar guanyant contra el Granada, el Llevant i el Celta. I tres equips que eren en terra de ningú, amb poques coses en joc, van acabar remuntant el marcador amb facilitat. Incapaços de mantenir l’avantatge en tres partits, es van desfer com un terròs de sucre. Molts nervis, poc orgull i nul·la capacitat de reacció. No semblaven cracs d’un club de la Superlliga. Les constants vitals han quedat tocades després d’aconseguir 4 dels últims 15 punts.

El Barça s’ha quedat ancorat a Lisboa, Liverpool i Roma. Però ara pateix càstigs també a la Lliga i també a casa. Set dels titulars van participar en el 2-8 del Bayern. Sergi Roberto està lesionat i De Jong estava sancionat. Si no, en podrien haver estat nou.

Ja se sap que en el futbol és millor llançar un que vint, però hi ha molts futboliste­s que surten a la

Fins i tot va posar Braithwait­e i Trincão. Als últims minuts fins i tot va aparèixer Pjanic. Cada moviment semblava un missatge del tècnic holandès com dient que no en tenia més, que ja havia fet servir totes les cartes.

Ni amb els 30 gols de Messi n’hi ha hagut prou per tapar les mancances. “Tant de bo que no sigui l’últim partit d’en Leo al Camp Nou. Avui ha demostrat que és efectiu. Encara és el millor jugador del món. És impossible jugar sense ell. Ha marcat 30 gols que han donat molts punts a aquest equip. Si no tenim en Leo, tinc dubtes de qui marcarà tants gols”, va dir l’entrenador blaugrana, enaltint-lo. És un crit d’auxili en tota regla. Al Barça se li ha apagat la bombeta. Que hi ha algú?

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Ronald Koeman comenta una jugada amb el quart àrbitre mentre Araújo és a terra, davant de la banqueta
CÉSAR RANGEL Ronald Koeman comenta una jugada amb el quart àrbitre mentre Araújo és a terra, davant de la banqueta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain