La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Atlètic acaricia el títol

Els matalasser­s remunten al 88 amb un gol de Luis Suárez i depenen d’ells mateixos en l’última jornada

- VICTÒRIA FONAMENTAL AL METROPOLIT­ANO

de Savic. Va saltar de joia Simeone a la banda, però el VAR va entrar a revisar la jugada i va decretar que el montenegrí estava en fora de joc.

En ple assetjamen­t de l’àrea visitant Ángel Correa va fallar un gol cantat al 62 i a Simeone se li va acabar la paciència i va donar entrada a Lodi i João Félix per Mario Hermoso

Sergio Herrera va ser el millor de l’Osasuna i amb les seves grans parades va evitar que l’Atlètic golegés

ELS COMPTES El conjunt blanc-i-vermell serà campió si guanya a Valladolid o si el Madrid no derrota el Vila-real

i Saúl. L’entrada del jove portuguès va resultar decisiva perquè va aportar al joc la calma i la visió necessària. La seva continuada suplència és el gran motiu de debat a l’Atlètic, que al 67 va tornar a patir un altre gol anul·lat, aquesta vegada a Yannick Carrasco.

Fet un feix de nervis l’Atlètic va rebre la pitjor de les notícies al 76.

Ante Budimir va cabotejar a gol i Oblak va treure la pilota per evitar el gol in extremis. El VAR va validar el gol demostrant que l’eslovè havia tret la pilota ja dins de la porteria.

Llavors el Madrid ja guanyava a San Mamés i a l’Atlètic no tenia altre remei que jugar-se el tot pel tot amb un atac a la desesperad­a. Perdre el liderat a la penúltima jornada semblava remuntar el club a la seva època més negra, a la llegenda del pupas.

Simeone va fer canvis polèmics al minut 81. Enmig d’urgències extraordin­àries va retirar del terreny de joc Marcos Llorente i Correa, dos dels jugadors amb més gol, per donar sortida a Herrera i Dembélé. La decisió hauria fet córrer rius de tinta, però un minut després, al 82, l’Atlètic va trobar l’1-1 en una gran rematada de Lodi.

Quedaven vuit minuts per a l’èpica. La remuntada es va concretar al 88, en una passada de Carrasco des de la línia de fons i una rematada a plaer de Luis Suárez, que marcava el seu gol número 20 el dia que el Barça s’acomiadava oficialmen­t de la Lliga.

L’àrbitre va prolongar el partit cinc minuts, que van transcórre­r sense sobresalts per a ningú. L’Atlètic és a un pas petit del títol, però aquest equip ho fa tot amb grans dosis de patiment. No sap guanyar d’una altra manera.

?? GABRIEL BOUYS / AFP ?? Atlètic: 13 Oblak, 23 Trippier, 15 Savic, 18 Felipe, 22 Hermoso (12 Lodi 65), 6 Koke, 8 Saúl (7 João Félix 65), 21 Carrasco, 10 Correa ( 19 Dembelé 81), 14 Llorente (16 Herrera 81) i 9 Luis Suárez (4 Kondogbia 90). Entrenador: Diego Pablo Simeone
Osasuna: 1 Herrera, 15 Ramalho, 4 U. García, 5 D. Garcia, 3 Juan Cruz, 14 Rubén Garçia, 11 Kike Barja (24 Torró 77), 8 Darko, 27 Moncayola, 7 Jhony (10 Roberto Torres 65) i 17 Budimir (19 Gallego 77) Entrenador: Joseba Arrasate
Camp: Metropolit­ano. Sense públic Àrbitre: Martínez Munuera (valencià) Targetes: Luis Suárez, Budimir i Darko Gols: 0-1 Budimir (76), 1-1 Lodi (82), 2-1 Luis Suárez (88)
Luis Suárez celebrant eufòric el gol del triomf de l’Atlètic, un gol que el posa molt a prop del títol de Lliga
GABRIEL BOUYS / AFP Atlètic: 13 Oblak, 23 Trippier, 15 Savic, 18 Felipe, 22 Hermoso (12 Lodi 65), 6 Koke, 8 Saúl (7 João Félix 65), 21 Carrasco, 10 Correa ( 19 Dembelé 81), 14 Llorente (16 Herrera 81) i 9 Luis Suárez (4 Kondogbia 90). Entrenador: Diego Pablo Simeone Osasuna: 1 Herrera, 15 Ramalho, 4 U. García, 5 D. Garcia, 3 Juan Cruz, 14 Rubén Garçia, 11 Kike Barja (24 Torró 77), 8 Darko, 27 Moncayola, 7 Jhony (10 Roberto Torres 65) i 17 Budimir (19 Gallego 77) Entrenador: Joseba Arrasate Camp: Metropolit­ano. Sense públic Àrbitre: Martínez Munuera (valencià) Targetes: Luis Suárez, Budimir i Darko Gols: 0-1 Budimir (76), 1-1 Lodi (82), 2-1 Luis Suárez (88) Luis Suárez celebrant eufòric el gol del triomf de l’Atlètic, un gol que el posa molt a prop del títol de Lliga