La Vanguardia (Català-1ª edició)

Adeu a l’ascens

UCAM Múrcia i Eivissa posen fi al somni del Barça B i el Castella

- ANAÏS MARTÍ PLAYOFF PER A SEGONA DIVISIÓ

Ni Barça ni Reial Madrid tindran les filials a Segona. Els conjunts de García Pimienta i de Raúl González hauran d’esperar una temporada més per provar de tornar a la categoria de plata després de caure en la primera eliminatòr­ia d’ascens que es va jugar a Extremadur­a. L’UCAM Múrcia va ser el botxí dels blaugrana a la tanda de penals (5-4, després d’acabar 2-2 en el temps reglamenta­ri), mentre que l’Eivissa va fer valer la seva millor classifica­ció per deixar els blancs sense premi amb un empat a zero.

A tots dos escenaris van tornar els espectador­s i també les pauses d’hidratació a causa de les altes temperatur­es. També va tornar amb el filial blaugrana Òscar Mingueza, titular al Vicente Sanz de Don Benito. El Barça B no es va rendir i va acabar remuntant l’1-0 d’Alberto Fernández amb un doblet de Rei Manaj, però el gol d’estratègia de Xemi, ex del Barça B, quan faltaven nou minuts per al final va forçar la pròrroga. I llavors va aparèixer el porter Iñaki Peña. El blaugrana va salvar l’equip arribant a la tanda de penals amb tres aturades de mèrit i es va lluir després en aquesta tanda aturant quatre penals. Però no n’hi va haver prou. Des dels onze metres només van marcar Collado, Matheus,Balde i Riera en nou intents i l’UCAM Múrcia es va emportar el premi.

Al Nuevo Vivero de Badajoz el Reial Madrid sabia que havia de marcar ja que en cas d’empat final, i després de la normativa de la RFEF per la qual qui quedi en més bona posició després de les fases prèvies es classifica­ria, no hi hauria penals. No ho van aconseguir. L’Eivissa va saber gestionar més bé els nervis de la pròrroga.