La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Sabadell activa un pla de prejubilac­ions de 500 persones

El banc havia tancat en el primer trimestre un altre programa per a 1.800

- EDUARDO MAGALLÓN

Banc Sabadell ha activat les últimes setmanes un pla voluntari de prejubilac­ions que podria afectar uns 500 treballado­rs al llarg d’aquest any. Aquest programa és independen­t del que es va tancar el primer trimestre i que va afectar 1.800 treballado­rs.

Al final del primer trimestre el nombre de treballado­rs del banc a Espanya era de 14.536 persones, un 12,8% menys que l’any passat. Aquestes xifres ja recullen el pla d’ajust de personal anterior al que es va completar el primer trimestre del 2021. Va ser un programa de baixes incentivad­es i no va tenir l’estructura legal d’un ERO (expedient de regulació d’ocupació), com han posat en marxa altres entitats.

Al mateix temps que es duu a terme aquest pla de prejubilac­ions aquest any, el banc va engegar l’abril un programa de captació de treballado­rs joves anomenat Banking Sales Graduate Programme. Aquest projecte preveu la incorporac­ió de 200 gestors d’empreses. El perfil dels candidats és el de més petits de 30 anys amb formació en diferents àmbits. La majoria de les noves contractac­ions (unes 140) estan previstes per a la Comunitat de Madrid. També es preveuen contractac­ions per a Màlaga, Sevilla, Bilbao, Sant Sebastià, Vigo i A Coruña.

Tots aquests moviments són en paral·lel al nou disseny del pla laboral que inclourà el nou pla estratègic del banc, que es presentarà el 28 de maig. La direcció del banc, amb el conseller delegat al capdavant, César González-Bueno, està enllestint el contingut d’aquest pla, que es preveu que tingui una durada de tres anys. En l’última presentaci­ó de resultats, el primer executiu del banc només va indicar que el nou pla estratègic es basarà en “la rendibilit­at, digitalitz­ació, l’eficiència i la generació de valor per a l’accionista”.

González-Bueno sí que va reconèixer que es durà a terme un pla d’estalvi de costos, però va descartar comentar res sobre un nou ajust d’ocupació. “Els costos

L’entitat detallarà a final de mes el paquet de mesures d’estalvi del nou pla estratègic

són un problema estructura­l pel canvi en els hàbits de consum”, va reflexiona­r en aquella ocasió González-Bueno. L’estalvi de costos de la sortida de treballado­rs al març encara no es va notar en els comptes del primer trimestre, ja que s’espera que tingui un efecte positiu de 141 milions d’euros en el pròxim període.

Banc Sabadell va guanyar 73 milions d’euros en el primer trimestre de l’any, un 22,1% menys que el mateix període del 2020. En els comptes s’hi inclou la primera aportació positiva de la filial britànica TSB –va guanyar 10 milions– després de tres anys de pèrdues. Si s’hi inclou TSB, el volum global de plantilla és de 21.470 persones a finals del tercer trimestre.

 ?? ACN ?? El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno
ACN El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain