La Vanguardia (Català-1ª edició)

La UGT organitza el 43è congrés, en què Álvarez reeditarà el lideratge

- MADRID Europa Press

La UGT durà a terme des de demà i fins al dia 20 el 43è congrés confederal, en què Josep Maria Álvarez es presentarà a la reelecció per a un segon mandat com a secretari general durant quatre anys més. Aquest esdevenime­nt, que s’hauria hagut de fer el novembre del 2020 i que es va ajornar al maig per la pandèmia, tindrà lloc fora de Madrid per segona vegada en la història del sindicat. El lloc triat serà València i el lema del Congrés serà “REDvolució­n 6.0, un nuevo contrato social y mediambien­tal”.

A la trobada hi assistiran 800 delegats, dividits en 25 delegacion­s, dels quals un 60% participar­an en representa­ció de les diferents federacion­s sectorials de la UGT i un 40%, de les unions de comunitat autònoma. En total, aquests delegats represente­n més de 941.000 afiliats al sindicat.

El congrés confederal és l’òrgan suprem de la UGT i té per objectiu establir les línies generals de la política sindical de l’organitzac­ió, analitzar la gestió dels òrgans confederal­s, establir les normes de funcioname­nt i elegir els membres que compondran l’executiva, entre altres òrgans. Al llarg del congrés, amb nombre de participan­ts reduït per raons sanitàries, hi tenen previst assistir, entre d’altres, el president del Govern, Pedro Sánchez; la vicepresid­enta tercera, Yolanda Díaz; el ministre de Transport i Mobilitat, José Luis Ábalos; el president de la CEOE, Antonio Garamendi; el secretari general de CC.OO., Unai Sordo, i el director General de l’OIT, Guy Ryder.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain