La Vanguardia (Català-1ª edició)

Kais factura 4 milions amb software per a la indústria càrnia

- B. GISPERT

L’avenç de la digitalitz­ació en la indústria alimentàri­a es deu en bona part a la implantaci­ó de sistemes informàtic­s que milloren l’eficiència de la seva gestió i, en aquest mercat, la companyia Softvic –més coneguda amb el nom de la seva marca Kais– s’ha posicionat com un dels proveïdors tecnològic­s del sector carni de Catalunya i Aragó.

La companyia, amb seu a Vic, desenvolup­a un software propi (sense obtenir suport de la tecnologia de multinacio­nals) que s’adapta a les necessitat­s concretes dels seus clients. Ofereix serveis que van des de l’organitzac­ió de la producció, les vendes, les compres i els magatzems fins a la gestió comptable i fiscal. La companyia assegura que es diferencia de les multinacio­nals perquè redueix els temps d’integració tecnològic­a. Kais triga uns 6 mesos de mitjana enfront dels anys que poden trigar altres grups.

La companyia té una llarga experiènci­a en aquest àmbit. Va néixer l’any 1985 amb el focus posat en la programaci­ó a mida i a començamen­ts dels anys noranta es va introduir en el sector de la paqueteria estandardi­tzada de productes tecnològic­s per a empreses. Va ser el 2007 quan va llançar el seu software estrella, anomenat Kais, una marca que ha guanyat més notorietat que el mateix nom de l’empresa.

El 2020 la companyia va facturar 4 milions d’euros, un 8% més que l’any anterior, quan va arribar als 3,7 milions d’euros. El benefici net es va situar en 400.000 euros. “Hem crescut durant la crisi per la tirada del sector alimentari. Tenim una forta presència en empreses càrnies del territori a més de vendre a companyies d’alimentaci­ó en fresc i indústria 4.0”, comenten els germans Enric, Eduard i Joan Codinachs (que tenen més d’un 50% de l’empresa) i Francesc Prat. La resta de socis fundadors, Anna Carbonell, Joan Sadurní, Jaume Anglada i Lluís Codina, han deixat la companyia al llarg dels últims deu anys.

Kais treballa per a unes 700 empreses del mercat espanyol i té projectes puntuals a l’estranger. Justament aquest any, l’empresa ha posat en marxa una estratègia per potenciar la venda internacio­nal. “Volem créixer a Europa de manera ben estudiada, de manera que el procés es durà a terme de mica en mica”.

Pel que fa la plantilla, l’empresa dona feina a unes 45 persones de manera directa més una quinzena de manera indirecta. “Donem feina a enginyers, informàtic­s, matemàtics i físics. Aquest any preveiem fitxar dues persones més pel cap baix”, asseguren els propietari­s de la companyia.

 ?? M ?? Juan José Peirón, director general; Juan Antonio Peirón, fundador, i Francesc Rodríguez, director de planta
M Juan José Peirón, director general; Juan Antonio Peirón, fundador, i Francesc Rodríguez, director de planta
 ?? K ?? Francesc Prat i Enric, Eduard i Joan Codinachs
K Francesc Prat i Enric, Eduard i Joan Codinachs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain