La Vanguardia (Català-1ª edició)

Polítiques contra rellotge

- Fèlix Riera

Gestionar les mesures que s’han d’implantar l’endemà de finalitzar l’estat d’alarma, gestionar la conformaci­ó del nou govern de la Generalita­t, gestionar les ajudes europees per a la recuperaci­ó econòmica, gestionar l’inici de la campanya turística després de l’aixecament de les restriccio­ns, gestionar la vacunació per aconseguir arribar a l’objectiu del 70% de vacunats promès pel Govern central. Totes aquestes gestions públiques pendents tenen un denominado­r comú: es realitzen contra rellotge al no haver previst adequadame­nt els escenaris als quals ens portaria l’evolució de la pandèmia. Un d’aquests escenaris no suficientm­ent previstos és com reactivar el sector turístic un cop aixecat l’estat d’alarma.

El turisme és clau per a Catalunya i ha de ser prioritari actuar en benefici de la recuperaci­ó econòmica de sectors afectats com són l’hoteler, la restauraci­ó, el comerç, la cultura, les línies aèries o les agències de viatge. Els dubtes que tenen molts empresaris del sector es manifesten davant el

Un escenari no prou ben previst és el de la reactivaci­ó del sector turístic

fet que no s’abasten solucions per a la recuperaci­ó del sector a Espanya, mentre que altres països, com Itàlia, estan posant en marxa iniciative­s per activar el turisme. El risc de fer política i impulsar mesures contra rellotge és que el sector turístic català pugui perdre la campanya d’estiu. Sense que es flexibilit­zin les limitacion­s per realitzar PCR, sense saber quin paper té definitiva­ment el passaport covid europeu o el certificat verd digital que es posarà en marxa al juny i sense un pla de mobilitat ambiciós perquè el turisme exterior i interior pugui desplaçar-se amb garanties, serà molt difícil que les campanyes de promoció que es realitzen en altres països per viatjar a Catalunya arribin a ser realment efectives. Després de l’aixecament de l’estat d’alarma, la gestió de la campanya turística del 2021 des de les institucio­ns públiques és clau per poder competir amb altres comunitats autonòmiqu­es i altres regions europees que posaran tot el seu esforç perquè els turistes/visitants viatgin al seu territori.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain