La Vanguardia (Català-1ª edició)

Petició de nous usos per al Banc d’Espanya

- LUIS BENVENUTY

L’Ajuntament de Barcelona demanarà al Govern central que doni un ús cultural a les dependènci­es del Banc d’Espanya a la plaça Catalunya. La comissió municipal de Cultura va aprovar ahir una proposta del PP que insta el Consistori a posar en marxa tots els tràmits necessaris.

El portaveu popular, el regidor Óscar Ramírez, va assenyalar que un immoble tan singular es podria convertir en una delegació del museu del Prado o en un equipament dedicat a Dalí. “Volem donar un ús cultural a un edifici molt important que actualment està gairebé en desús. Això no té res a veure amb el sucursalis­me”, va afegir Ramírez. ERC hi va votar en contra, i JxCat es va abstenir. Però el govern sociocomú, Ciutadans i Barcelona pel Canvi hi van votar a favor. De fet, el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, va assenyalar que “la qüestió espera resposta”.

No és la primera vegada que el PP posa sobre la taula aquestes possibilit­ats, però aquests dies agafen rellevànci­a perquè, de cara a la recuperaci­ó de la normalitat, el centre de la ciutat requereix nous pols d’atracció que millorin la relació amb els barcelonin­s i també perquè a finals de juny s’acabarà l’últim i en principi definitiu termini per canviar les pessetes que qualsevol persona pugui guardar a casa per euros. Així, aquestes oficines deixaran de prestar una de les principals funcions de cara al públic. Són les úniques on encara es pot fer aquest canvi a tot Catalunya.

Molta gent entén que la resta de tasques que du a terme la institució aquí no requereixe­n uns metres quadrats tan privilegia­ts, uns 27.000. La sucursal del Banc d’Espanya, que últimament atén unes cent persones al dia i té la meitat de les persianes abaixades de manera permanent, és en una de les cantonades més suculentes de la ciutat, la de la plaça Catalunya i el Portal de l’Àngel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain