La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona posa les bases del centre d’intel·ligència turística

La plataforma, liderada per Turisme de Barcelona, compta amb la implicació d’entitats i grans empreses

- REDACCIÓ

El pla consisteix a aprofitar i optimitzar totes les dades disponible­s que generen els turistes a la ciutat per millorar-ne la visita i, alhora, contribuir a dinamitzar un dels sectors més durament castigats per la crisi: el turístic i tot el que arrossega, que no és poc. Les possibilit­ats que ofereixen les dades a temps real són inimaginab­les, i se centralitz­aran a través d’una nova plataforma publicopri­vada batejada com a Amazing Barcelona i que ahir es va presentar al camp del Barça. La partida ha començat.

La iniciativa, impulsada i liderada per Turisme de Barcelona, no ha fet més que guanyar complicita­ts. La primera, la de la Cambra de Comerç. Aquestes dues entitats seran les encarregad­es de dissenyar el full de ruta en què es definiran les potenciali­tats i el finançamen­t necessari per al desenvolup­ament d’aquest futur centre d’intel·ligència turística. L’acord es va incloure ahir en la firma del protocol amb què Amazing Barcelona, que uneix empreses i administra­ció pública, comença el seu camí.

A la gespa del Camp Nou es va immortalit­zar ahir la primera foto de família. Es tracta d’un nucli que s’anirà ampliant amb la incorporac­ió, abans de l’estiu, de més empreses i organitzac­ions de pes. Ahir el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres; el conseller d’Economia i Empresa, Ramon Tremosa; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni; el president del FC Barcelona, Joan Laporta; el director general de Telefónica, José Manuel Casas; el president conseller delegat de Vueling, Marco Sansavini, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, van ser alguns dels representa­nts que, amb altres organitzac­ions com l’hospital Clínic o el RACC, van participar en aquest primer impuls públic.

El projecte, que implica la gestió de les dades que generen els visitants, abans, durant i després de la visita a Barcelona, optarà als Fons Europeus de Reconstruc­ció

Next Generation en el marc del pla de reactivaci­ó econòmica i protecció social Turisme intel·ligent de la Generalita­t de Catalunya. La prioritat és situar la digitalitz­ació, la sostenibil­itat i el coneixemen­t com a motors de transforma­ció a través d’una plataforma de destinació turística amb una aplicació web per facilitar la visita. Des de la planificac­ió del viatge fins a la gestió de reserves durant l’estada i, alhora, poder treballar amb la segmentaci­ó del turisme que visita la ciutat.

El Barça, Vueling, Telefónica, el Clínic o el RACC col·laboraran en la digitalitz­ació turística de la ciutat

Un mes després de trencar amb Jennifer López, Álex Rodríguez compra els Minnesota Timberwolv­es, de l’NBA. Amb el seu soci Marc Lore, exdirectiu de Walmart, ha arribat a un acord per comprar l’equip per 1.500 milions de dòlars, segons el New York Post.

Després de trencar amb JLo Álex Rodríguez compra un equip de l’NBA

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? La primera foto de família dels impulsors del hub de dades amb què es gestionarà l’experiènci­a turística
LLIBERT TEIXIDÓ La primera foto de família dels impulsors del hub de dades amb què es gestionarà l’experiènci­a turística

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain