La Vanguardia (Català-1ª edició)

Naomi Campbell, mare als 50

La model, que dissabte farà 51 anys, va anunciar per sorpresa el naixement de la seva filla

- Embaràs i maternitat.

ISABEL CLARÓS Barcelona

Campbell ha obert camí en la indústria de la moda sent la primera top model afroameric­ana a aparèixer a la portada de Vogue Paris. A més va ser, per dret propi, una de les elegides per formar part del selecte grup de les top models dels noranta. Ahir la deessa de banús va tornar a trencar barreres sent mare per primera vegada quatre dies abans de fer 51 anys.

“Una petita i bonica benedicció m’ha elegit per ser la seva mare, tan honrada de tenir aquesta ànima gentil a la meva vida que no hi ha paraules per descriure el vincle que ara comparteix­o amb tu, àngel meu”, va anunciar per sorpresa la model britànica. Al seu compte d’Instagram va acompanyar el missatge amb una foto de la seva mà, amb el braçalet hospitalar­i al canell, sostenint uns peuets de nadó que surten d’una faldilleta florida.

Sembla que la model ha afrontat la maternitat en solitari i amb l’ajuda de la seva mare, Valerie Morris-Campbell, que apareix

La deessa de banús ha dissimulat l’embaràs a les desfilades gràcies a la complicita­t dels dissenyado­rs

etiquetada a la foto.

La model no ha donat més detalls ni del sexe del nadó ni del nom ni del lloc de naixement. Ha estat la seva mare i ara també àvia qui ha revelat que és una nena: “L’enhorabona a la meva filla Naomi pel naixement de la seva filla. Estic més que emocionada perquè m’he esperat molt de temps per ser àvia”.

En tot just dues hores després de penjar la foto, Naomi Campbell, que té més de 10 milions de seguidors a Instagram, va obtenir gairebé 500.000 likes. I va rebre felicitaci­ons de moltes companyes de professió com Erin O’Connor, Karen Elson, Petra Nemcova o Mariacarla Boscono. Tampoc no ha faltat l’enhorabona de grans amics, com el dissenyado­r Riccardo Tisci, actual director creatiu de Burberry, o del dissenyado­r Marc Jacobs, que ha escrit: “Ai, Déu meu!!! Avui és el dia??? Que absolutame­nt increïble. Quina sort que té ella i quina sort que tens tu! Quina mare tan meravellos­a que seràs!”. Donatella Versace també l’ha felicitat: “Naomi, avui passo de ser la teva germana a ser la tia de la teva nena! Soc tan feliç per tu que em moro de ganes de coneixe-la!!! Molt molt afecte de part de la Donatella i l’Allegra”.

El naixement del nadó de Campbell ha estat una autèntica sorpresa, ja que no se n’ha filtrat res durant els nou mesos d’embaràs. Ella ha estat treballant en les poques desfilades que s’han celebrat durant aquesta pandèmia. Ahir, ja sabent que havia estat mare, a les foNaomi

tos era evident que els directors creatius de les firmes la van ajudar a dissimular l’embaràs. Així va ser en la desfilada virtual de Fendi d’alta costura, a començamen­ts de febrer, en la qual va portar un amplíssim vestit llarg amb capa. Aquell dia va tenir la sort que les mirades es van fixar en el desconegut rostre de Demi Moore, pels seus retocs estètics.

Fa poc més d’un mes va desfilar per a Michael Kors, en el 40è aniversari de la firma, pels carrers de Nova York. En aquesta ocasió, vestida amb un vestit negre brillant, la nit va ser la seva gran aliada, a més de l’abric que portava sobre les espatlles, per dissimular el perfil de la silueta. Tot i que quan se’l va treure se li notava l’embaràs.

El naixement del nadó ha calmat les ànsies de maternitat de Campbell, que en més d’una ocasió va confessar el desig de ser mare però no tenia previst quan. En declaracio­ns a la revista ES el 2017, va dir: “Penso a tenir fills tota l’estona però ara, amb els avenços de la ciència, crec que els puc tenir quan vulgui”.

L’any següent va visitar un orfenat de Lagos, a Nigèria, i va ser fotografia­da amb una criatura a coll. Mitjans sensaciona­listes van anunciar que la model finalment s’havia decidit per l’adopció per ser mare. El seu representa­nt va fer públic un comunicat per desmentir la notícia. I el 2019 en una entrevista per a Wall Street Journal Magazine se li va tornar a preguntar sobre si ser mare entrava als seus plans tenint en compte que estava a prop de fer 50 anys. I va contestar: “Encara no, ja veuré el que em regala l’univers”.

Naomi Campbell és una de les models més icòniques dels noranta amb Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelist­a o Elle MacPherson. Fora de les passarel·les ha estat notícia en més d’una ocasió pels seus atacs d’ira cap als seus empleats, pels quals ha estat condemnada amb multes i treballs comunitari­s, i per les seves fallides relacions sentimenta­ls: Flavio Briatore, Robert De Niro, Adam Clayton, el milionari rus Vladislav Doronin –que la va demandar per no haver-li tornat un préstec– i Joaquín Cortés, pel qual la model va intentar suïcidar-se.

 ??  ?? Desfilant per a Fendi a inicis de febrer (a dalt) i per a Michael Kors fa un mes (a dalt dreta). I la foto de l’anunci del naixement (dreta)
Desfilant per a Fendi a inicis de febrer (a dalt) i per a Michael Kors fa un mes (a dalt dreta). I la foto de l’anunci del naixement (dreta)
 ??  ??
 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain