La Vanguardia (Català-1ª edició)

Temperatur­es frenades

-

Viatjant per l’hemisferi nord, trobem masses d’aire molt càlid, indici de l’estiu que s’aproxima, desplaçant-se cap al nord, així Nova York avui fregarà els 30 °C, però a l’oest la calor serà molt intensa, 35 °C a Las Vegas o 37 °C a Yuma. Al contrari al nord-oest del Canadà fa molt fred, -7 °C a Yellowknif­e. A Europa una bombolla calenta es desplaça des de Turquia fins a Lapònia, Kirkenes a la Lapònia noruega assoleix 15 °C. A Catalunya som més a prop de les masses d’aire fresc que de les càlides, mentre que a Andalusia estan més a prop de les càlides que de les fredes i, amb alguns alts i baixos, continuare­m així uns dies més.

CATALUNYA

Continuem amb una situació poc definida, van circulant núvols, però no es decideixen a precipitar, encara que ahir van descarrega­r alguns xàfecs al nord-est. Les borrasques amb els seus fronts són lluny, però no prou com per tenir cel clar. Avui intervals de núvols, més clarianes a la tarda a la meitat sud i oest i temperatur­a de nou en discret descens. Demà una altra vegada núvols en augment, algun xàfec aïllat a última hora al nord-est i moderat augment de la temperatur­a. Divendres menys núvols en general, ambient més càlid encara que dissabte la nuvolosita­t podria tornar a augmentar.

ESPANYA I EUROPA Continuen els xàfecs i algunes tempestes de tarda a gran part de l’interior del continent. A destacar l’arribada demà d’una profunda borrasca a les Illes Britànique­s, més pluges i gairebé fred, déu-n’hi-do el maig que estan tenint a l’arxipèlag britànic, dijous a Londres màxima de 13 °C, mínima 8 °C, vent i pluja. A Espanya continuara­n els intervals de núvols al terç nord, més freqüents al Cantàbric, però molt poca precipitac­ió. Temperatur­es elevades a la meitat sud i frenades al nord. Seguirem la possible arribada d’una borrasca el cap de setmana cap a Madeira i sud de Portugal, inestabili­tzant el temps al sud-oest de la Península, encara amb incògnites sobre el seu moviment.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain