La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les aerolínies preveuen recuperar el 80% de rutes a Espanya

- REDACCIÓ

Les companyies aèries esperen recuperar aquest estiu fins al 80% de les rutes existents en la campanya del 2019, amb la tornada de 376 trajectes addicional­s, fins a assolir gairebé 1.200 destinacio­ns, segons dades de l’Associació de Línies Aèries (ALA), que aglutina el 85% del trànsit aeri a Espanya.

Encara quedarien unes 300 connexions per arribar al número de la temporada estival prepandèmi­a, quan es van operar gairebé 1.500 rutes a Espanya,

segons les dades d’activitat dels tretze aeroports que concentren el 90% de la capacitat aèria programada aquest estiu al país.

“Les companyies aèries no hem cessat en el nostre afany de recuperar la connectivi­tat aèria i reprendre les connexions que es van perdre com a conseqüènc­ia de l’absència de trànsit aeri pel tancament de fronteres, en alguns casos, o de les restriccio­ns a la mobilitat, en d’altres”, va explicar ahir el president d’ALA, Javier Gándara.

Cal veure com respon la demanda a aquest augment de les rutes. La temporada d’estiu passada els avions anaven mig buits malgrat l’esforç de les companyies per començar a volar després del confinamen­t de primavera. Ara, en canvi, les perspectiv­es són millors gràcies a l’avanç de la vacunació contra la covid a tot Europa.

Les aerolínies estan pendents també que els principals països emissors de turisme a Espanya aixequin les restriccio­ns als viatges. De moment, Alemanya, els Països Baixos i Dinamarca han inclòs algunes comunitats autònomes d’Espanya a la seva llista de destinacio­ns segures. D’aquí uns dies el Regne Unit revisarà la seva.

Aerolínies com Ryanair han triplicat la venda de bitllets per a aquest estiu l’últim mes i Lufthansa va explicar ahir que les reserves de vols als Estats Units han augmentat un 300%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain