La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amazon estudia adquirir la Metro Goldwyn Mayer

La firma de Bezos pagaria prop de 7.400 milions d’euros

- BLANCA GISPERT

Amazon vol guanyar quota al suculent mercat de les plataforme­s de continguts en streaming. Segons va avançar el diari The Informatio­n i va confirmar després l’agència Bloomberg, el gegant del comerç electrònic està estudiant la compra de Metro Goldwyn Mayer (MGM), l’icònic estudi de Hollywood que ha donat vida a llegendes del cinema com James Bond, La pantera rosa, Rocky ,2 001: una odissea de l’espai o El silenci dels anyells, entre milers d’obres més. Els seus inicis es remunten a l’any 1924, quan la firma va néixer de la fusió de Marcus Loew’s Metro i Louis B. Mayer a Beverly Hills.

Segons va explicar a Bloomberg una font propera a l’operació, la firma de Jeff Bezos estaria disposada a pagar uns 9.000 milions de dòlars (7.400 milions d’euros) per aconseguir la totalitat de l’estudi cinematogr­àfic, ara controlat pel fons de capital risc Anchorage Capital i altres inversors. El rotatiu The Informatio­n va dir que Amazon podria pagar fins a 10.000 milions de dòlars (8.000 milions d’euros). Seria una de les adquisicio­ns més importants de la big tech però no la més gran. El 2017, va adquirir la cadena de supermerca­ts Whole Foods per 13.400 milions de dòlars.

Els últims moviments confirmen que el gegant del comerç electrònic s’està reforçant en aquesta divisió. La setmana passada, la firma va anunciar el retorn de Jeff Blackburn, un dels impulsors del servei Prime en streaming, que últimament treballava al sector del capital risc. Està previst que sigui el nou vicepresid­ent de l’àrea d’entretenim­ent, controlant els serveis d’Amazon Studios, Twitch o Audible.

Pel que fa a MGM, la venda del negoci fa mesos que és sobre la taula. Segons l’agència Reuters, l’estudi va recórrer als bancs d’inversió Morgan Stanley i LionTree LLC per formalitza­r el procés de compravend­a el desembre passat. Altres grans firmes, Apple i Comcast, havien mostrat interès per la companyia valorant-la en uns 6.000 milions de dòlars, segons The New York Times.

Segons apuntaven diversos mitjans, les negociacio­ns entre Amazon i MGM poden acabar en paper mullat però, de tota manera, confirmen la tendència a la consolidac­ió que viu el sector de l’streaming. Aquest 2021 s’han registrat compravend­es per valor de 80.000 milions de dòlars (65.000 milions d’euros), una xifra que no es registrava des de principis dels 2000. Aquest mateix dilluns, el grup de les telecomuni­cacions AT&T va anunciar la fusió de Warner amb Discovery per crear un gegant del contingut audiovisua­l valorat en 130.000 milions de dòlars (106.000 milions d’euros) i de més mida que Netflix.

De fet, MGM és ara per ara l’últim gran estudi de Hollywood que no ha estat absorbit per una multinacio­nal del món de la comunicaci­ó. A part de Warner, que està controlada per AT&T, Paramount és en mans de ViacomCBS i 21st Century Fox és propietat de Disney.

El gegant vol potenciar l’streaming amb la compra de l’estudi de Hollywood, en mans d’un fons inversor

 ?? MICHAEL TRAN / GETTY ?? La icònica firma va celebrar el 90è aniversari amb un lleó real
MICHAEL TRAN / GETTY La icònica firma va celebrar el 90è aniversari amb un lleó real

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain