La Vanguardia (Català-1ª edició)

Si tu te la treus, ell se’n posa

- Quim Monzó

L’última pastoral de Fernando Simón ha estat una benedicció. Senyores i senyors, binaris i binàries, alpinistes, vegans i fins i tot halterofil­istes, d’aquí a poques setmanes es podran deslliurar d’haver de portar mascareta a l’aire lliure. Serà aquest juny que encetarem d’aquí una setmana i mitja. No s’havien vist tantes pupil·les dilatades, d’il·lusió i d’esperança, des de l’última edició del Sónar.

Hi havia hagut indicis que la cosa aniria per aquí. El governador de Nova York havia anunciat que adoptaria les noves recomanaci­ons sanitàries i que permetria que les persones completame­nt vacunades no hagin de portar mascareta a la majoria de llocs. Ja és una realitat. Les persones no vacunades han de continuar utilitzant mascareta, però, com que la vaccinació va a tota pastilla, cada cop seran menys. Dinamarca es prepara per fer el mateix a partir de l’agost.

Però aquí no caldrà esperar a l’agost. Aquí, per als que estiguin del tot vacunats, a l’aire lliure les mascaretes poden deixar de ser obligatòri­es a partir del mes que ve. Dimarts em vaig trobar al Laláns Santi Giménez i Ferran Correas, que hi havien anat a fer sengles talls de truita de patates i ceba per celebrar que al vacunòdrom

A l’aire lliure les mascaretes poden no ser obligatòri­es a partir del mes que ve

de la Fira de Mostres els acabaven de punxar la primera dosi. Tema de conversa: les ganes que la mascareta no sigui obligatòri­a i les dificultat­s que provoca als camps de futbol a l’hora d’escriure les cròniques dels partits, perquè fa que les ulleres s’entelin.

El futur és fàcil de predir: les autoritats sanitàries no hauran aixecat encara la prohibició d’anar sense mascareta i moltes persones –vacunades del tot o no– prendran la iniciativa pel seu compte i començaran a treure-se-la. Això, just en el moment que alguns grups negacionis­tes –que durant tot aquest temps s’han negat a dur-ne (perquè segons ells no serveix per a res)– han decidit que ara se’n posaran. Segons expliquen, els vacunats deixem anar aerosols amb “proteïnes modificade­s” que ens han injectat sense que ho sapiguem. Als Estats Units ja hi ha establimen­ts que prohibeixe­n l’entrada als vacunats que hi van sense mascareta. Els no vacunats poden anar-hi a cara descoberta. Fins i tot hi ha una escola que no contracta professors vacunats: per protegir els alumnes d’aquestes proteïnes malèfiques que t’implanten xips 5G via aerosols, et modifiquen l’ADN a partir d’un altre creat a partir de fetus avortats i que provoquen alopècia areata, una realitat terrible que ni tan sols Miguel Bosé ha tingut el coratge de denunciar.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain