La Vanguardia (Català-1ª edició)

Menys Catalunya i més Europa

-

passar les vacances a les Balears (del 13,2% del 2020 a l’actual 17,6%) i les Canàries, on l’any passat va viatjar un 2,3% de la població que es va moure per Espanya i aquest any té intenció d’anar-hi gairebé un 10%.

Pel que fa a les destinacio­ns internacio­nals, els països europeus acaparen clarament l’atenció. En aquest apartat la situació pandèmica i la falta de concreció sobre les connexions aèries que estaran operatives són determinan­ts. D’entre els que viatjaran a l’estranger, un 60% aniran a Europa, principalm­ent a França i Itàlia.

Al segon lloc de la llista de preferènci­es internacio­nals hi ha l’Àfrica –guanya dos punts respecte al 2020–, amb el Marroc en primera posició seguit d’Amèrica central (que l’estiu passat no apareixia entre les destinacio­ns escollides) i Amèrica del Nord, que aquest any guanya més de cinc punts. A la cua de la llista hi ha els països asiàtics, Oceania i Amèrica del Sud.

La segona enquesta, sobre l’opinió que la ciutadania té del turisme –feta a partir de 883 entreviste­s a residents de la província de Barcelona excloent-ne la capital–, revela que en tots els segments de població una àmplia majoria (d’entre un 82% i un 93%) opina que cal continuar fomentat el turisme. Tot i això, com més jove és l’enquestat i més a prop viu de la ciutat de Barcelona, més creu que el turisme limita les activitats i l’espai públic dels residents. Tot i així, entre un 69% i un 73% de la població de fora de Barcelona manté que la seva comarca hauria d’atreure més turistes, i, pel que fa a la relació amb el sector, un 11,6% dels enquestats han treballat o viuen amb algú que té alguna activitat relacionad­a amb el turisme. Aquesta xifra ha caigut sis punts respecte de l’any passat i és la més baixa des del 2017.

ENQUESTA INTENCIÓ DE VIATGE A L’ESTIU

Pensa fer algun viatge aquest estiu?

No

Si té pensat anar a Catalunya, a quina comarca?

Pirineus

Costa Brava

Costa Daurada

Terres de l’Ebre

Costa Barcelona

Val d’Aran

Barcelona

Paisatges Barcelona

Ns/Nc

Si té pensat anar a l’estranger, a quin país?

Unió Europea

Resta d’Europa Àfrica

Amèrica Central

Amèrica del Nord Àsia

Oceania

Amèrica del Sud

FONT:

Ns/Nc

On pensa viatjar?

Catalunya

ENQUESTA OPINIÓ SOBRE EL TURISME A LA REGIÓ DE BARCELONA

Quin sector o activitat econòmica creu que aporta més riquesa a la seva comarca?

Indústria

Què és el més positiu del turisme?

Aportació econòmica

Intercanvi cultural

Crea llocs de treball

Que coneguin el territori

Increment del comerç i el consum

Hi ha més gent, més moviment

Altres

Res

Ns/Nc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain