La Vanguardia (Català-1ª edició)

Beatriu de York espera un fill

Buckingham va anunciar que el besnet d’Elisabet II naixerà a la tardor

- ISABEL CLARÓS Casament.

“Sa altesa reial la princesa Beatriu i el senyor Edoardo Mapelli Mozzi estan encantadís­sims d’anunciar que esperen un fill per a la tardor d’aquest any. La reina ja n’ha estat informada, i totes dues famílies estan entusiasma­des amb la notícia”, va anunciar ahir el palau de Buckingham en un comunicat amb una foto dels futurs pares el dia que es van casar.

Ara la reina Elisabet té deu besnets: Savannah i Isla Phillips, filles de Peter Phillips i Autumn Kelly; els prínceps Jordi, Carlota i Lluís, fills de Guillem i Caterina de Cambridge; Mia, Lena i Lucas Philip Tindall, fills de Zara i Mike Tindall; Archie Harrison Mountbatte­n-Windsor, primogènit d’Enric i Meghan de Sussex, i August Philip Brooksbank, primer fill de la princesa Eugènia i Jack Brooksbank.

Es dona la circumstàn­cia que el fill de Beatriu de York serà el quart besnet de la reina que naixerà aquest 2021. L’any en què ha mort el seu marit, el duc d’Edimburg. El primer va ser August Philip Hawke, que va venir al món el 9 de febrer i que és el primogènit d’Eugènia de York (germana petita de Beatriu). El segon va ser Lucas Philip, tercer fill de Zara Tindall, el 21 de març. En falten dos per néixer, el segon fill dels ducs de Sussex, previst per a principis de juny i que serà una

Ocuparà l’onzè lloc a la línia de successió, després de Carles i els seus descendent­s, el seu avi i la seva mare

nena. I el de Beatriu de York, de qui no s’ha revelat el sexe.

Beatriu de York (32) i l’empresari britànic d’ascendènci­a italiana Edoardo Mapelli Mozzi (38) es van casar al juliol. El casament no tenia res a veure amb la pompositat amb què es van casar els altres nets d’Elisabet II. Va ser una cerimònia secreta celebrada el 17 de juliol del 2020 a la capella reial de Tots Sants al Royal Lodge de Windsor. Els nuvis només van estar acompanyat­s d’uns quants familiars pròxims. El casament es va celebrar respectant les recomanaci­ons sanitàries imposades arran de la crisi provocada pel coronaviru­s, que va obligar la parella a posposar l’enllaç, previst al principi per al 29 de maig del 2020. Va ser el primer casament secret de la família reial en 235 anys, i també el primer en temps de pandèmia.

La núvia va portar un vestit vintage de Norman Hartnell que li havia deixat la seva àvia, la reina Elisabet II, i la diadema fringe de la reina Maria, rebesàvia seva. Era la mateixa que la reina Elisabet va portar quan es va casar amb el príncep Felip d’Edimburg, el 1947.

Beatriu i Edoardo es coneixien des de feia anys, però van començar a sortir junts l’octubre del 2018. El setembre del 2019 es van comprometr­e. I ell li va regalar un anell de platí i diamants artesanal, dissenyat pel joier britànic Shaun Leane.

Quan neixi el segon net del príncep Andreu i Sarah Ferguson ocuparà el lloc número 11 a la línia de successió al tron, després de Carles de Gal·les; Guillem de Cambridge i els seus tres fills, Jordi, Carlota i Lluís; Enric de Sussex i el seu fill Archie i la nena que naixerà d’aquí unes setmanes; Andreu de York, i Beatriu, la mare del futur nadó.

Serà el segon fill per a Edoardo Mapelli, que ja és pare de Christophe­r Woolf (conegut afectuosam­ent com a Wolfie), que té 5 anys i és fruit de la seva relació amb l’arquitecta estatunide­nca Dara Huang.

 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ?? INSTAGRAM @THEROYALFA­MILY ?? Beatriu de York i l’empresari Edoardo Mapelli Mozzi es van casar el 17 de juliol a la capella reial del
Royal Lodge de Windsor. Va ser el primer casament secret de la família reial celebrat en 235 anys
INSTAGRAM @THEROYALFA­MILY Beatriu de York i l’empresari Edoardo Mapelli Mozzi es van casar el 17 de juliol a la capella reial del Royal Lodge de Windsor. Va ser el primer casament secret de la família reial celebrat en 235 anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain