La Vanguardia (Català-1ª edició)

El físic Daniel Crespo, nou rector de la UPC

- CARINA FARRERAS

El catedràtic de Física Daniel Crespo s’ha imposat per un 50,67% dels vots al seu rival, Francesc Torres, que aspirava a renovar el càrrec, a les eleccions al rectorat de la UPC, que s’han celebrat de manera electrònic­a els últims quatre dies. La participac­ió ha estat d’un 20% superior a la de les últimes eleccions.

Crespo ha rebut el suport dels estudiants (un 15,46% de vots ponderats davant un 8,54% de Torres) i del personal administra­tiu i de serveis (un 7,05% davant un 3,95%). En canvi, ha obtingut menys suport que el seu rival entre el personal docent i investigad­or amb vinculació permanent (un 21,10% dels vots davant un 29,9% de Torres), el sector amb més poder de decisió. Entre la resta dels docents (associats, investigad­ors en formació i doctors) el resultat ha estat molt igualat, amb un 7,06% i un 6,94%, respectiva­ment.

Les eleccions van ser anticipade­s nou mesos pel rector actual, que ocupa el càrrec des del desembre del 2017, per permetre al nou equip rectoral preparar el curs que ve i organitzar els fons europeus. Han votat 5.830 persones de les 30.876 amb dret a vot.

Crespo, de 62 anys, és professor de la UPC des del 1987 i catedràtic de Física des del 2010. La seva línia d’investigac­ió principal és l’estudi de les propietats mecàniques i l’estabilita­t física i química dels materials metàl·lics amorfs. Va coordinar el programa de doctorat en Ciència i Tecnologia Aeroespaci­al i va dirigir el departamen­t de Física. Els dos últims anys va presidir la Junta de PDI de la UPC.

Torres s’ha distingit per un mandat progressis­ta, amb l’obertura d’un vicerector­at de responsabi­litat social i igualtat, la introducci­ó de formació humanístic­a als graus i l’obertura d’UPCArts, programa cultural dirigit a la comunitat università­ria.

 ?? JORDI PLAY ?? L’Ambar Center estarà ubicat a les instal·lacions de l’Ace Barcelona
JORDI PLAY L’Ambar Center estarà ubicat a les instal·lacions de l’Ace Barcelona
 ?? HECTOR BARRERA / AFP ??
HECTOR BARRERA / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain