La Vanguardia (Català-1ª edició)

El futur de 250 joves passa per la radiografi­a de canell

- JOAQUÍN VERA

Uns 250 joves –a cavall entre la minoria i la majoria d’edat– que van arribar des de la matinada de dilluns a Ceuta de manera irregular esperen que una radiografi­a del cartílag epifisari del canell esquerre determini el seu futur més immediat. De moment, més de dos centenars d’adolescent­s marroquins –i algun de subsaharià–, l’edat dels quals no ha pogut ser comprovada perquè no portaven documentac­ió a sobre, esperen que una prova mèdica fixi el seu any de naixement per saber si seran tornats a cop calent o hauran de ser acollits per les autoritats espanyoles com a menors estrangers no acompanyat­s. La xifra de proves que s’han de fer anirà augmentant els pròxims dies.

Des de la Policia informen La Vanguardia que fins ara les tasques d’atenció als menors s’han centrat a dotar-los d’espais dignes per garantir el benestar dels nens i els adolescent­s. Ara toca assegurars­e –en els casos d’adolescent­s que puguin generar dubtes– de l’edat de cadascun dels acollits. Per això treballara­n sanitaris de la Policia Nacional colze a colze amb l’hospital Universita­ri de Ceuta, malgrat que, segons les fonts consultade­s, l’allau de feina que s’acosta és tan gran que aquestes instàncies han sol·licitat reforços de metges forenses per agilitar els temps.

Els faran un estudi osteomètri­c, la coneguda com a prova del canell, utilitzada pels tribunals per determinar –amb poc marge d’error a aquestes edats– els anys que té l’individu. És una simple radiografi­a de l’epifisari, un cartílag que es manté obert mentre la persona està en etapa de creixement i que es va tancant a mesura que passen els anys.

 ?? BRAIS LORENZO / EFE ?? Desenes de menors immigrants continuen en una nau industrial pròxima a la platja d’El Tarajal
BRAIS LORENZO / EFE Desenes de menors immigrants continuen en una nau industrial pròxima a la platja d’El Tarajal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain