La Vanguardia (Català-1ª edició)

Proposta del PDECat per combatre i endurir penes pels furts

- REDACCIÓ

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va celebrar ahir la proposta de reforma del Codi Penal que el PDECat ha presentat al Congrés per endurir les penes per petits furts. La iniciativa recull el guant llançat per la patronal catalana el 2019, que incloïa la creació de jutjats especials d’instrucció per a la seguretat ciutadana.

Sánchez Llibre va assenyalar que Barcelona és la “segona ciutat espanyola més insegura”, i el membre de l’executiva nacional del PDECat Genís Boadella va explicar la llarga tramitació parlamentà­ria que espera a aquesta proposta, que va qualificar d’aposta pel “turisme de qualitat”.

L’advocat i membre de la comissió jurídica de Foment, Emilio J. Zegrí, va recordar que fa dos anys la proposta ja va tenir una bona acollida per part del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor de Seguretat, Albert Batlle. Per la seva banda, el president de l’Associació Passeig de Gràcia, Luís Sans, es va mostrar crític amb la negativa del Tribunal Suprem el 2017 d’agreujar la pena a multireinc­idents en furts lleus, cosa que segons ell ha comportat que “acabin pagant multes de 150 euros i tornin a reincidir” cosa que impedeix atreure, segons el respresent­ant dels comerciant­s, visitants de qualitat a la ciutat.

La proposta del PDECat vol que les sostraccio­ns que es fan sense violència ni intimidaci­ó per valor de menys de 400 € acabin representa­nt, en algunes circumstàn­cies, penes privatives de llibertat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain