La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una proposta madura

El Divinum té una cuina cada cop més precisa i gustosa

- RECOMANEM

Examinar amb atenció les particular­itats de cada servei i tots els detalls del dia a dia d’un restaurant és el deure de les persones que, amb més o menys responsabi­litat, hi treballen. D’altra banda, que els responsabl­es de la gestió es replantegi­n la millora del negoci és una comesa necessària, compromesa i elogiable. I això és el que han fet Joan Morillo i Laura Tejero, durant aquests mesos difícils que acabem de passar, al restaurant Divinum de Girona: una renovació fantàstica i admirable.

Aquesta millora és el que ens ha empès a tornar a parlar d’aquesta casa, sobre la qual ja vam escriure (molt bé) fa cinc anys. L’últim àpat que hi hem fet ens permet afirmar que la millora voreja l’excel·lència. Tot, però especialme­nt l’atenció, el marc i la cuina –el menjar, els vins i la qualitat de la taula de formatges– denoten refinament, subtilesa i seducció.

La cuina mereix una menció especial. L’arribada al Divinum de Jordi Rollán –antic xef de La Rectoria d’Espinavess­a– ha suposat, des de fa tres anys, un canvi substancia­l en la trajectòri­a del restaurant. La cuina d’en Jordi és més madura, explícita i personal. Més precisa i més gustosa.

Espàrrecs blancs amb escabetx de taronja i maionesa d’espècies. Carxofes amb pèsols i favetes a la brasa.

Arròs de múrgoles.

Lletons de vedella amb fajol. Taula de formatges, imprescind­ible.

A part de la carta, tenen dos menús: la Vall de San Daniel (75 euros amb IVA inclòs, vins 40), el Tarlà (costa 90 euros amb IVA inclòs, vins 50) i el Petit Menú (48 euros IVA inclòs), que serveixen els migdies feiners.

Demaneu a en Joan o a la Laura els suggerimen­ts.

De la Laura i en Joan –tots dos formats amb Santi Santamaria– s’ha de dir que formen una parella profession­alment excepciona­l. I amb ells i en Jordi, un equip de gent jove i entusiasta, compromesa i fidel, que ajuda a fer d’aquesta casa un restaurant veritablem­ent magnífic i captivador.

Ja hem afirmat alguna vegada que la cuina que aquests últims anys s’ha fet al país ha estat, amb notables però comptades excepcions, una proposta plena de futilitats i fullaraca, tan confusa com vanitosa. Enmig de tant despropòsi­t, 5 a Taula sempre s’ha decantat per la cuina que no amaga ni l’evidència ni la certesa.

Tornant al Divinum, podem dir que s’ha convertit en un lloc extraordin­ari. Va ser un àpat en què, a mesura que el servei avançava, el desig creixia. Una experiènci­a que ens ha recordat que tot el que fem s’alimenta de la memòria. I, davant un àpat com aquest, la joia es fa indescript­ible.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? L’equip de cuina i de sala del restaurant de Girona
PERE DURAN / NORD MEDIA L’equip de cuina i de sala del restaurant de Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain