La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hi havia una vegada...

-

Després de gairebé vuit mesos de conjecture­s, el raper A$AP Rocky ha confirmat la relació amb Rihanna en una entrevista en què diu que la cantant és “l’amor de la meva vida”, i que ara té ganes de formar una família perquè està convençut que serà “un pare increïble”.

Diu que és el seu gran amor A$AP Rocky confirma que surt amb Rihanna

Joaquima de Vedruna, Rita de Càssia, Quitèria, Júlia, Ató, Faustí, Venust, Timoteu, Emili, Fulc, Cast

El matí del 22 de maig del 2004 el cel estava ennuvolat. Malgrat que el casament s’havia anunciat per a l’estiu i, en principi, s’havia d’haver celebrat el 25 de juny, quadrar les agendes de tots els convidats, sobretot dels pertanyent­s a altres cases reials, va obligar a avançar la data. Es va escollir aquella perquè les estadístiq­ues meteorològ­iques marcaven que el dia seria assolellat. No va ser així, i l’enllaç dels llavors prínceps d’Astúries passarà a la història per la pluja immiserico­rdiosa que va caure a Madrid.

Tot i que estava previst que la cerimònia comencés a les onze del matí, van haver de passar gairebé trenta minuts fins que la núvia va optar per recórrer amb cotxe la distància entre el Palau Reial i la catedral de l’Almudena i no caminant, del braç del seu pare, Jesús Ortiz, tal com estava previst. Tampoc no hi havia gent a la plaça de l’Armería, i els que van aguantar el ruixat estaven refugiats sota els arcs del pati. A les tarimes, redactors i fotògrafs resistien sota l’aigua, xops de dalt a baix. Dins de la catedral, els convidats miraven cap amunt cada vegada que un tro trencava el silenci, i el nuvi, conscient que les càmeres l’enfocaven, aguantava el tipus vestit amb el seu uniforme de gala. L’única que, pel que sembla, estava tranquil·la era Letizia Ortiz: mentre a la contraport­a del Palau Reial s’organitzav­a la comitiva automobilí­stica per travessar la plaça, entretenia els patges i les dametes que, amb vestits d’època, no paraven de córrer per allà.

Quan ja va quedar clar que la pluja no donaria treva, la núvia i el seu seguici van pujar als cotxes, van arribar a les escales de la catedral i van entrar al temple. Llavors es va revelar que el que podria haver estat un error de càlcul es va convertir en el vestit nupcial més adequat per a aquell dia. Letizia havia triat un vestit que, en un dia assolellat, l’hauria fet suar molt; massa rígid, semblava encotillad­a més que vestida. En el disseny, segons es va saber més endavant, hi va intervenir massa gent. Manuel Pertegaz tancava amb brillantor el seu historial d’alta costura, però la núvia semblava que arrossegav­a el pes del que li queia al damunt. En uns minuts va passar de periodista resolta a princesa novella. Sobre el vel, meravellos­ament brodat i regal del nuvi, va portar la mateixa diadema que la reina Sofia ,la reina Frederica i la seva mare, la princesa Victòria Lluïsa de Prússia, havien portat el dia del seu casament. Una joia que datava de principis del segle XX va coronar una dona que estava cridada a transforma­r la imatge d’una princesa i, més tard, el d’una reina del segle XXI.

Han passat 17 anys. Aquells prínceps, que el 2004 tenien 36 i 31 anys, són ara reis i pares de dues adolescent­s, Elionor ,de 15 anys, i Sofia, de 14. La seva història no ha estat la d’un conte de fades, però junts han travessat més tempestes que períodes de calma, i, si algú dubtava que feien un bon equip, el temps ha demostrat que s’equivocave­n.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain