La Vanguardia (Català-1ª edició)

Montero: el discurs de Vox empeny la violència masclista

- CRISTINA SEN

ntimiglia 8 abril

El pacte d’Estat contra la Violència de Gènere es va reunir ahir de manera urgent convocat per la ministra d’Igualtat. Irene Montero va considerar que s’està davant un escenari d’“alerta masclista” després que quatre homes hagin assassinat quatre dones i un nen en poc més de dos dies. És un escenari d’alerta en què va posar la mirada en el discurs de Vox.

“Aquests assassinat­s –va assenyalar la ministra–, sumats als discursos de negacionis­tes de la violència contra les dones, de la violència de gènere, que per desgràcia avui estan presents en les nostres institucio­ns i són emesos per representa­nts públics de la ciutadania, ens situen en un escenari d’alerta masclista”.

Davant aquesta situació, Igualtat va demanar a tots els representa­nts del pacte d’Estat que elaborin el més breument possible un diagnòstic sobre el que falla a l’hora de frenar la violència masclista. La ministra ha demanat que en una setmana s’enviïn els informes de la manera més exhaustiva possible. Després de rebre el diagnòstic, s’avaluarà i s’elaborarà un pla de millora de totes les mesures, protocols i eines que siguin necessàrie­s.

El pacte d’Estat, format pel Govern espanyol, les autonomies, els ajuntament­s, els representa­nts parlamenta­ris i amb la participac­ió també d’associacio­ns de dones, amb una vigència que s’acabava aquest 2021, es prorrogarà, segons va explicar la ministra. Malgrat l’ampli ventall de mesures que s’han posat en marxa, Montero va assenyalar que vol reconèixer que “no s’ha arribat a temps” per salvar la vida d’aquestes dones. Per això es va comprometr­e a treballar sense parar per millorar totes les eines de la lluita contra la violència de gènere.

 ?? STRINGER / REUTERS ?? Un científic francès pren una mostra de la pell d’en Wally davant la costa d’Argelers
STRINGER / REUTERS Un científic francès pren una mostra de la pell d’en Wally davant la costa d’Argelers

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain