La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primavera Sound 2022: 11 dies i 500 concerts

El festival, que es desenvolup­arà del 2 al 12 de juny al parc del Fòrum i en sales de Barcelona, calcula acollir 400.000 persones

- ESTEBAN LINÉS

Després de dos anys d’aturada obligatòri­a a causa del coronaviru­s, el festival Primavera Sound tornarà el 2022 amb una edició espectacul­ar i innovadora, la més important de la seva història segons els organitzad­ors: des del dijous 2 fins al diumenge 12 de juny més de 400 artistes actuaran al parc del Fòrum i en sales de Barcelona.

A la presentaci­ó del nou model de festival, feta aquest migdia a l’institut Barri Besòs amb l’assistènci­a de l’alcaldessa Ada Colau, els directors del festival Alfonso Lanza i Alberto Guijarro han explicat les línies mestres d’una convocatòr­ia que aspira a ser “un model de festival urbà integrat de referència mundial”.

Seran onze dies ininterrom­puts de concerts a Barcelona i a Sant Adrià que tindran les jornades principals al parc del Fòrum durant dos caps de setmana, del 2 al 4 de juny i del 9 a l’11 de juny. El cartell dels caps de setmana al Fòrum serà completame­nt diferent entre si, tret d’alguns artistes destacats que sí que hi duplicaran la presència. L’aforament del parc del Fòrum augmentarà cap a la zona de Sant Adrià i tindrà una capacitat total d’entre 75.000 i 80.000 persones.

Entremig, del 5 al 8 de juny, una espectacul­ar edició de Primavera a la Ciutat escamparà més de 150 concerts per les diferents sales de Barcelona i el Primavera Pro oferirà les activitats al CCCB. Entre les sales de moment confirmade­s (al final seran entre 16 i 18) hi ha Apolo 1 i 2, Razzmatazz 1 i 2, Luz de Gas, Sidecar, Red58, Jamboree, La Nau, Vol i Bóveda.

El festival, amb la seva ampliació, ha augmentat lògicament en pressupost i xifres de tota mena. Pel que fa al cartell, acollirà uns 400 artistes i grups (la majoria dels que havien d’actuar aquest estiu actuaran l’any que ve) que faran possible la celebració de 500 concerts en onze dies. Els noms es revelaran dimarts vinent, excepte el ja conegut de la banda mallorquin­a Antònia Font.

D’altra banda, el pressupost d’aquesta edició superarà els 50 milions d’euros, i es preveu una assistènci­a de més de 400.000 persones i un impacte econòmic de més de 300 milions d’euros (davant els 139 milions del 2019).

Un aspecte en què s’ha incidit molt a la presentaci­ó del nou model ha estat l’impuls del vessant social, sostenible i integrador del festival. Així, Alberto Guijarro ha anunciat la creació de la Fundació Primavera Sound, amb l’objectiu que sigui “una confluènci­a de la música, l’educació, la integració al feminisme i la sostenibil­itat”. La idea és integrar-la a les seves activitats en el dia a dia de Sant Adrià de Besòs i els barris Besòs-Maresme i Diagonal Mar, on s’ubicarà la seu. Disposa d’un pressupost inicial de 200.000 euros.

Totes les entrades ja adquirides per a les edicions del 2020 i el 2021 permetran assistir al Primavera Sound 2022. El comprador haurà d’escollir: en el cas dels abonaments, entre un dels dos caps de setmana, i també serà possible adquirir un abonament addicional per poder anar a tots dos; en el cas de les entrades de dia, un dels sis dies principals al parc del Fòrum, independen­tment de quin cap de setmana es tracti.

Pel que fa als concerts a les sales de la ciutat, un 15% de les entrades quedaran en mans de les sales, mentre que el 85% restant seran per als aficionats que tinguin abonament.

S’espera que siguin entre 16 i 18 les sales que hi participin, que oferiran un total de 150 concerts

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Alfonso Lanza, director del festival; Ada Colau, i el també director Alberto Guijarro
CÉSAR RANGEL Alfonso Lanza, director del festival; Ada Colau, i el també director Alberto Guijarro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain