La Vanguardia (Català-1ª edició)

Valentín Roma continuarà al capdavant de La Virreina

- TERESA SESÉ

L’escriptor i historiado­r de l’art Valentín Roma (Ripollet, 1970), que els últims quatre anys ha dirigit La Virreina Centre de la Imatge, continuarà al capdavant de l’espai expositiu de la Rambla els pròxims quatre anys, amb possibilit­at de pròrroga d’un any més. Roma, que al llarg d’aquest temps ha consolidat La Virreina com un dels centres més actius i atractius de la ciutat, ha estat elegit mitjançant convocatòr­ia pública per un jurat que ha valorat la seva proposta d’“excel·lent, tenint en compte que s’està davant un projecte molt sòlid i consistent que aporta una nova visió amb un gran coneixemen­t del sector, molt engrescado­r, amb plantejame­nts d’especial interès i molt ben definit”.

Roma, el mandat del qual va finalitzar el 31 de desembre, tornarà a exercir el càrrec en qualitat d’autònom, ja que la fórmula triada per l’Icub per cobrir aquesta plaça ha estat treure a concurs un contracte de prestació de serveis a què podien optar entitats de gestió, col·lectius, plataforme­s o també a títol individual. Les propostes presentade­s han estat valorades per una comissió formada per Montserrat Moliner, Manuel

Segade, Nuria Enguita, Lis Costa Amiga, Cloe Masotta i l’artista Joan Morey.

Roma, autor, entre altres llibres, d’El enfermero de Lenin(2017), Retrato del futbolista adolescent­e (2019) o Diecinueve apagones y un destello, va ser conservado­r cap del Macba i al llarg de la seva trajectòri­a ha comissaria­t nombroses exposicion­s, com ara les dedicades a l’Exit Photograph­y Group, Osvaldo Lamborghin­i, Antoni Muntadas, Paula Rego, Barbara Hammer o August Sander. Aquests últims quatre anys, com a director de La Virreina, ha programat quaranta-dues exposicion­s, divuit projectes d’investigac­ió i dinou publicacio­ns, a més de nombrosos programes públics. Els últims mesos del 2020, en plena crisi de la covid, el centre va registrar un augment de visitants de més d’un 32% respecte el mateix període del 2019.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain