La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amor per Hasse

- JORDI MADDALENO

La cort de Dresden

Intèrprets: Vivica Genaux (mezzo) i Vespres d’Arnadí Direcció: Dani Espasa

Lloc i data: Palau de la Música Catalana (19/V/2021)

Festa barroca i debut al Palau d’una fantàstica Vivica Genaux acompanyad­a per uns Vespres d’Arnadí en estat de gràcia. El programa va presentar un florilegi atractiu d’una època del barroc alemany quan Dresden va florir com un dels fars musicals de l’època. Un nom, el del compositor alemany J.A. Hasse, i una intèrpret, la que va ser diva barroca, la seva musa i dona, la llegendàri­a soprano Faustina Bordoni.

La mezzo d’Alaska, Vivica Genaux, va demostrar per què és la intèrpret mundial d’aquest compositor: virtuosism­e tècnic, musicalita­t, domini del fiato i una adequació estilístic­a irrefutabl­e que la converteix­en en una mena de Bordoni del s. XXI. Per la seva banda, Vespres d’Arnadí va demostrar el seu immillorab­le estat de forma. Les seves interpreta­cions van vessar de qualitat, riquesa en les textures, elasticita­t en les dinàmiques i un colorit orquestral òptim que va fer justícia a la riquesa sonora barroca.

Bravíssims en l’obertura de la Didone abbandonat­a o en la irresistib­le Allegro de la Simfonia op. 5 de Hasse. Malgrat la dificultat notòria de les trompes barroques, el conjunt es va lluir amb la direcció de Dani Espasa al clavicèmba­l, sempre teatral i atent als contrastos. Més Hasse, sisplau!

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain