La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amb la renovació en l’aire

Messi no serà avui a Eibar i tanca la temporada amb el seu futur encara per decidir

- LA SITUACIÓ DEL DAVANTER BLAUGRANA ANAÏS MARTÍ

Els dubtes i la incertesa s’han apoderat un any més del futur de la banqueta i del vestuari blaugrana. Però mentre s’especula amb l’abast de la revolució a l’equip, el nom de l’entrenador i la gestió d’unes arques i un deute que obliga a negociar crèdits de 500 milions d’euros amb Goldman Sachs, hi ha algú que sí que genera consens. Un jugador el futur del qual com a blaugrana depèn tan sols de si mateix. És Leo Messi, un jugador únic i irrepetibl­e als ulls de Ronald Koeman i de tota la directiva. “Ha demostrat ser un 10 com a persona i com a profession­al. El Barça amb Messi té molt més futur que sense Messi”, va resumir el tècnic en la que podria ser la seva última roda de premsa prèvia a un partit com a entrenador blaugrana.

Queden 39 dies perquè expiri el seu contracte amb el Barça. I malgrat els seus gairebé 34 anys –els farà el 24 de juny–, l’argentí continua sent la pedra angular sobre la qual Joan Laporta vol construir el seu mandat. “A partir de la setmana que ve es veurà la sèrie de decisions que prendrem per tenir un equip més competitiu”, va afirmar Laporta. Però de Messi encara no hi ha notícies, només sensacions. El que sí que se sap és que el 10 del Barça no serà a Eibar. “No vull dir que la resta no, però hi ha jugadors que han fet un esforç molt gran en tots els sentits. Messi, Pedri i De Jong. Tant de bo Pedri vagi a l’Eurocopa i Messi té la Copa Amèrica”, va justificar Koeman. El cert és que els números no enganyen. Sempre parlant individual­ment, Messi posa punt final al curs de manera brillant amb el Pichichi sota el braç. A la Lliga suma 30 gols i 11 assistènci­es després de participar en 35 partits. La temporada ha estat molt més decebedora com a equip, amb la Copa del Rei com a únic brot verd. En aquesta competició Messi va jugar cinc partits, va fer tres gols i va sumar una assistènci­a. La gran decepció –al marge de la Lliga– va arribar a la

Leo Messi. Tanca la temporada amb el Pichichi sota el braç, 30 gols en 35 partits, però amb el seu futur sense resoldre. Acaba contracte el 30 de juny

Champions, competició en la qual Messi va sumar cinc gols i dues assistènci­es en sis partits. “Cal treballar de valent i amb eficàcia perquè puguem aspirar a guanyar Champions i Lligues que se’ns estan resistint”, va insistir Laporta, que va parlar de “final de cicle” i de “renovació” .

La rescissió de contractes es presenta com una tasca complicada, tot i que als despatxos tenen molt clar que no hi ha cap més opció que no sigui la d’almenys renegociar els salaris tenint en compte que els afectats ja van acceptar diferir el cobrament de les fitxes en dues ocasions durant el mandat de Josep Maria Bartomeu. Alguns, a canvi de prorrogar el vincle amb el club. L’entitat necessita liquiditat per renegociar el deute (1.173 milions, 730 a curt termini) i ningú no vol ni veure’s en una situació semblant el pròxim curs, ni acomiadar-se d’un Messi que marxarà la setmana entrant a l’Argentina per preparar la Copa Amèrica sense abans trobar una solució.

Queda pendent, doncs, una setmana en què poden passar moltes coses. L’entitat és optimista, en part, perquè Laporta sempre ha tingut clara la recepta: confiança i complicita­t. Tot i que encara no hi ha una oferta formal, s’han vist i Messi sap que la proposta preveu un contracte de dos anys per després acabar la seva carrera futbolísti­ca a l’Inter Miami de Beckham. El seu pas per Florida seria només una escala per tornar una vegada hagi penjat les botes i continuar vinculat al club. Falta parlar de números, una cosa tan important com el projecte, que ha de ser ambiciós i competitiu.

Messi no marxa a l’Argentina fins a la setmana que ve, quan es podria saber el seu futur

I parlant de competicio­ns, el pròxim objectiu de Messi serà la Copa Amèrica, on provarà de saldar un deute pendent amb l’Argentina. La Pulga ha disputat tres finals del torneig continenta­l, però encara no ha aconseguit un títol important amb l’albicelest­e . El combinat de Lionel Scaloni donarà el tret de sortida al torneig el 13 de juny a l’estadi Monumental de Buenos Aires contra Xile, que precisamen­t va ser el botxí de l’Argentina a les finals del 2015 i el 2016. L’albicelest­e també comparteix el grup A amb l’Uruguai, el Paraguai i Bolívia, mentre que al grup B s’enquadren el Brasil, Colòmbia, Veneçuela, l’Equador i el Perú.

 ?? EP ??
EP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain