La Vanguardia (Català-1ª edició)

La FIFA estudia celebrar el Mundial cada dos anys

Infantino assegura que prioritzar­an els aspectes esportius

- FUTBOL 71è CONGRÉS DE LA FIFA LUIS BUXERES CICLISME 104è GIRO D’ITÀLIA

de manera molt subtil. Li agrada caure a les bandes (el gol a l’Atlètic al Calderón a les semifinals de la Champions del 2018 és el seu gran monument), descarrega­r el joc d’esquena i tot just rematar de cap (encara que ha millorat). No és home de grans paraules, però algunes de les seves definicion­s han calat a Chamartín: “No soc un nou, soc un nou i mig”, o “el gol és una cosa sobrevalor­ada, en el futbol”. Zinédine Zidane, el seu gran valedor al Madrid juntament amb Florentino Pérez, diu d’ell que “no hi ha ningú a qui li agradi el futbol a qui no li agradi Benzema”.

Als 33 anys encara té pendent la renovació (li queda una temporada), però aquest curs ha signat els millors registres de la seva carrera: 29 gols (22 a la Lliga) en 45 partits. Ningú no dubta que ara com ara és, amb Luka Modric, l’ànima del Reial Madrid.

Per al partit d’avui l’Atlètic té dues baixes: Lemar per lesió i Savic per sanció. El lloc del montenegrí serà per a Giménez. Al Reial Madrid Zidane té més dubtes. Ha recuperat per a la convocatòr­ia Sergio Ramos i Varane, la suposada dupla de centrals titular. La pregunta és si relegaran Nacho i Militão, que tan bon rendiment han ofert. Sergio Ramos podria jugar l’últim partit amb el Madrid. Kroos continua fora per la covid i Hazard ha caigut de la llista per molèsties físiques per culminar un altre any desastrós.

Els actors del futbol deixen clar les últimes setmanes que no estan d’acord amb l’statu quo que regna actualment en l’esport rei. Si els grans clubs europeus van amenaçar de torpedinar la Champions League amb la seva milionària idea de la Superlliga, ara és la FIFA, l’òrgan rector de la pilota a nivell mundial, la que sembla disposada a anar un pas més enllà amb el físic dels futboliste­s. El president Gianni Infantino va confirmar ahir que la idea de celebrar el Mundial, masculí i femení cada dos anys en lloc de cada quatre és sobre la taula i s’ha començat a estudiar.

La idea, tot i que embrionàri­a, fa temps que s’estudia a les oficines de Zuric, patrocinad­a entre d’altres per Arsène Wenger, un dels homes forts d’Infantino en el desenvolup­ament del futbol a escala mundial. Ara s’ha anat un pas més enllà i s’ha posat oficialmen­t en estudi després de la celebració del 71è Congrés de la FIFA. En aquest congrés, el punt 10.2 de l’ordre del dia preveia posar a votació la proposta de la federació de l’Aràbia Saudita (SAFF) sobre un Mundial cada dos anys. “Creiem que el futur del futbol està en un moment crític, amb molts fronts oberts a què s’ha unit la pandèmia”, defensava Yasser Al-Misehal, president de la SAFF.

El seu discurs va reeixir i la proposta va tirar endavant per amplíssima majoria: 166 vots a favor per només 22 en contra. “És una proposta eloqüent i elaborada”, justificav­a Infantino després de la votació.

Luis Suárez ha marcat 20 gols, tots a la Lliga, i Benzema 29, dels quals 22 han estat al campionat

Sergio Ramos i Varane tornen a la llista i el central sevillà podria jugar l’últim partit de blanc

Poca cosa més ha transcendi­t sobre aquest possible canvi del calendari, ja que cal recordar que competicio­ns com l’Eurocopa, que se celebra dos anys després del Mundial, es podrien veure afectades. En aquest sentit, Infantino només va revelar

Les federacion­s van aprovar per amplíssima majoria (166 a 22) la proposta de l’Aràbia Saudita

que l’estudi també inclourà nous formats de classifica­ció per al Mundial. “Sabem el valor que representa aquest torneig i l’impacte que té, però voldria elevar aquest debat a un context més ampli, al calendari internacio­nal de partits. Si fem el Mundial cada dos anys duplicarem els ingressos, però hem de tenir en compte si aconseguim millorar l’aspecte esportiu. En totes les anàlisis es prioritzar­à l’aspecte esportiu per sobre del comercial”, va puntualitz­ar el dirigent.

En aquesta mateixa roda de premsa, celebrada després del congrés, Infantino es va tornar a referir a la Superlliga. El president de la FIFA va admetre haver parlat amb alguns clubs sobre la idea, però va voler deixar clar que la seva posició sempre ha estat contrària a aquesta manera de procedir. “És la meva responsabi­litat parlar amb grups d’interès del futbol, però escoltar certs clubs i parlar amb ells no significa que la FIFA estigui darrere de cap projecte de Superlliga. Vaig ser molt clar quan em vaig dirigir al Congrés de la UEFA. O s’és dins o s’és fora”, va remarcar.

 ?? EP ?? Gianni Infantino, president de la FIFA
EP Gianni Infantino, president de la FIFA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain