La Vanguardia (Català-1ª edició)

Classifica­cions

El Zoncolan espera després d’una nova etapa de calma

- XAVIER G. LUQUE

L’esprint abans de la batalla. La tretzena etapa del Giro 2021, de Ravenna a Verona, era totalment plana i no se’ls podia escapar als velocistes. No va fallar la previsió i a la meta es va imposar Giacomo Nizzolo, que ja havia acabat segon en dos esprints anteriors. Aquesta vegada ningú no va ser capaç d’avançar la seva roda i l’italià del Qhubeka va poder alçar els braços. És el seu vuitè Giro, la seva primera victòria. “Per fi!”, es va exclamar a la meta. En les dues derrotes precedents d’aquesta edició es va veure superat per Merlier i per Ewan, però tots dos ja han plegat i Nizzolo no ho va pas desaprofit­ar. 13a etapa

La cursa es dirigeix ara a un dels reptes més atractius: el final d’etapa al Zoncolan, un colós de 1.750 metres que apareix al Giro el 2003 i que no decep mai. Aquest cop s’escala pel vessant menys difícil, des de Sutrio, però tot i així són 14,1 quilòmetre­s amb pendent mitjà d’un 8,5%. El tram final, uns 3 quilòmetre­s, és el més exigent, amb pendent mitjà d’un 13%, zones superiors a un 20% i un màxim d’un 27% durant 80 metres.

L’única vegada que s’ha pujat des de Sutrio va guanyar Gilberto Simoni (2003) i posteriorm­ent, per l’altre vessant, el van conquerir el mateix Simoni (2007), Ivan Basso (2010), Igor Antón (2011), Michael Rogers (2014) i Chris Froome (2018).

S’anuncia fred, uns tres graus, neu als vorals i pluja. “Hi haurà batalla, això segur”, avança el líder Egan Bernal, que no coneix la pujada. I sobre les condicions climàtique­s opina: “Si fa fred serà per a tothom”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain