La Vanguardia (Català-1ª edició)

La SEPI provoca el relleu d’Abril-Martorell a la presidènci­a d’Indra

- REDACCIÓ

El consell d’administra­ció d’Indra va acordar ahir la destitució del president de la companyia, Fernando Abril-Martorell, que era en el càrrec des del 2015. El mandat del directiu vencia aquest mateix any. Indra, que té com a accionista de control la Societat Estatal de Participac­ions Industrial­s (SEPI) amb un 19% de les accions, busca ara nou president.

En paral·lel a aquest anunci, la firma tecnològic­a va anunciar ahir els resultats del primer trimestre del 2021, en el qual va assolir un benefici net de 22,3 milions d’euros, un 255% més que en el mateix període de l’exercici passat, quan el seu resultat va ser de 6,3 milions. D’aquesta forma, l’empresa ha retornat així a nivells previs a la pandèmia.

El canvi a la cúpula arriba després de superar el complex any de la pandèmia, que va afectar l’economia espanyola amb el retrocés més gran del producte interior brut (PIB) dels últims 90 anys. Això no li ha servit a AbrilMarto­rell, llicenciat en Dret i Ciències Econòmique­s i Empresaria­ls per la Universita­t Pontifícia de Comillas, per continuar. El directiu va accedir al càrrec després que el 2015 la SEPI sol·licités el relleu de Javier Monzón, el seu predecesso­r.

Amb les dades del canvi al timó de comandamen­t i la difusió dels resultats, el mercat va optar ahir clarament per les vendes. L’acció d’Indra es va desplomar un 8%, fins als 7,52 euros, en un dia en què l’Ibex va pujar un 0,9%. Al tancament, la capitalitz­ació d’Indra era de 1.324 milions d’euros, 114 milions d’euros menys que a l’obertura.

Es desconeix encara qui serà el substitut d’Abril-Martorell al capdavant de la companyia, que ha endarrerit la junta d’accioniste­s fins al 30 de juny a fi de donar marge per emprendre el relleu a la presidènci­a, segons un fet rellevant remès per Indra ahir a la tarda a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain