La Vanguardia (Català-1ª edició)

Interior reforça la tanca de Melilla amb 90 policies i guàrdies civils

- MELILLA

El Ministeri de l’Interior ha decidit enviar més efectius de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Melilla. En concret, ahir es van desplegar 40 agents més de la Guàrdia Civil, que ja estan sobre el terreny i que se sumen als 20 agents del mateix cos que es van introduir com a reforç aquesta setmana. I les pròximes hores s’hi afegiran 50 agents més de la Policia Nacional.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, es va desplaçar precisamen­t ahir a la ciutat autònoma per coordinar el desplegame­nt i mantenir diverses reunions de treball amb les autoritats locals.

Després de ser rebut a l’aeroport per la delegada del Govern central a la ciutat autònoma, Sabrina Moh, va mantenir una trobada a la Delegació amb el president de Melilla, Eduardo de Castro, i després una reunió operativa amb el director general de la Policia, Francisco Pardo; la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez; el cap de la comissaria d’estrangeri­a i fronteres de la Policia Nacional, el comissari principal Enrique Taborda i el comandamen­t de l’Autoritat de Coordinaci­ó davant la Immigració, el tinent general de la Guàrdia Civil Juan Luis Pérez. Més tard GrandeMarl­aska va aprofitar per visitar el perímetre fronterer i els centres operatius de vigilància de la tanca.

Es tracta del segon desplaçame­nt del titular d’Interior a Melilla des que va esclatar la crisi migratòria i diplomàtic­a amb el Marroc. El primer va ser dimarts acompanyan­t el president del Govern central, Pedro

Sánchez, quan va visitar Melilla i Ceuta al cap de poques hores de l’entrada massiva de migrants.

Durant la matinada de dissabte van tenir lloc alguns intents d’entrada pel perímetre fronterer de Melilla, de vegades amb ús de la violència contra els agents, però tots van ser repel·lits per les forces de seguretat.

A Ceuta tampoc no es va produir cap incursió i es continua el procés de retorns al Marroc per les vies legalment establerte­s. Fins ahir ja eren prop de 7.000 les persones retornades.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain