La Vanguardia (Català-1ª edició)

Torrent dirigirà la Conselleri­a d’Empresa i Treball

La Vicepresid­ència podria recaure en Puigneró després del descart de Rius

- REDACCIÓ

Malgrat els intents d’ERC i Junts per portar amb la més absoluta discreció l’estructura del futur Govern, a poc a poc es va coneixent la llista de candidats que se situaran al capdavant de les 14 conselleri­es. Pere Aragonès situarà Roger Torent al capdavant del departamen­t d’Empresa i Treball, segons va avançar ahir El Periódico. El nom de l’expresiden­t del Parlament era un dels que cobrava força a les files d’ERC aquestes últimes setmanes per assumir aquesta cartera, encara que també es perfilaven Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica, i Albert Castellano­s, secretari general de Vicepresid­ència. De fet, el nom de Torrent sonava també com a conseller de Cultura.

Per la part de Junts, Josep Rius, vicepresid­ent de la formació i un dels pesos pesants de l’equip negociador del pacte amb ERC, ha decidit mantenir-se al marge del Consell Executiu i rebutjar l’oferta per ocupar la Vicepresid­ència i la Conselleri­a d’Afers Exteriors, tal com va avançar ahir La Vanguardia . La seva renúncia s’afegeix a l’anunciada aquesta setmana per Elsa Artadi, de manera que el cercle més pròxim a Carles Puigdemont no serà al nou Govern i es torna a obrir la incògnita de qui serà el número dos Executiu de Pere Aragonès. Un càrrec que podria recaure en Joan Puigneró, que és el que està més ben posicionat i ostentaria també les responsabi­litats a Polítiques Digitals i Agenda Urbana.

Neus Torbisco podria assumir la conselleri­a d’Exteriors –la cartera que havia d’ocupar Rius–, un departamen­t per al qual també es perfila el nom de Victòria Alsina, exdelegada de la Generalita­t als Estats Units, segons l’Ara.

Mentre continua el ball de noms en la part postconver­gent comencen a confirmar-se alguns noms de la part republican­a. El de Joan Ignasi Elena com a conseller d’Interior, segons Nació Digital, que també va informar que la fins ara consellera de Justícia, Ester Capella, es perfila per ser la delegada del Govern a Madrid. A ERC també es donen per assegurats els noms de Laura Vilagrà a Presidènci­a, Teresa Jordà i Alba Vergès, aquesta última podria passar a ocupar-se de la carpeta de Feminismes.

El compromís de les dues parts és el de formar un govern paritari, amb quatre dones i tres homes per part d’ERC, i quatre homes i tres dones per part de Junts. Si se segueix aquest esquema als catorze departamen­ts, al costat de la figura d’Aragonès i una més que probable portaveu que no necessària­ment ha de ser del Consell Executiu, l’Executiu català compliria amb la paritat. Dimarts es donarà a conèixer l’estructura del Govern perquè prengui possessió dimecres.

Elena es confirma per portar Interior i Capella es perfila com a delegada del Govern a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain