La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ca l’Isidre al Círculo

El restaurant de Núria Gironès es traslladar­à durant tot l’estiu a l’àmplia terrassa de l’Ecuestre

- CRISTINA JOLONCH

De poc va servir que la invitació es repetís per activa i per passiva: Som-hi! Que els barcelonin­s baixin a la Rambla! Que vagin al Raval! Que gaudeixin d’aquesta part de la ciutat abans que torni a estar envaïda pels turistes! “Però la majoria no hi va fer gaire cas”, explica Núria Gironès, al capdavant de Ca l’Isidre (carrer de les Flors, 12). Ella prepara el trasllat temporal de l’emblemàtic restaurant que van obrir els seus pares el 1970. Ho fa per passar, per un temps, d’un espai sense terrassa a un d’obert, i d’aquell Raval més tocat que mai a la zona alta, ni més ni menys que al Círculo Ecuestre, en plena avinguda Diagonal, on des del 14 de juny al 15 de setembre ocuparà la terrassa de 200 metres quadrats, amb una cuina independen­t ja equipada, on aquests dies ultima els detalls per al desembarca­ment.

Allà portarà els plats de temporalit­at elaborats amb productes de màxima qualitat que li han permès conservar una clientela adepta a qui agraeix la fidelitat aquest any duríssim. “El que no han fet els governants per ajudar-nos ho ha fet la gent que ens ha donat suport, ja que han continuat venint i donant ànims a una casa que no pot desaparèix­er. Perquè si Barcelona continua perdent restaurant­s emblemàtic­s serà un desastre”.

El seu gaspatxo de fruits de mar, el caneló de cranc reial amb orxata, el tàrtar d’orada, el de carn o el de gamba amb caviar; els ceps en papillot que el cambrer acaba de preparar a la taula davant el client, els ous de reig, l’esqueixada; els callos de Ca l’Isidre, els peixos a la sal o les postres, com aquell granissat de cafè amb gelat de vainilla i rom, el gelat de coco amb toffee o el lemon pie, que han convertit Núria Gironès en una de les millors pastissere­s de restaurant del país.

El motiu perquè el Círculo Ecuestre hagi apostat per la tendència al trasllat temporal de coneguts restaurant­s a tall de pop up respon a la voluntat d’aquest club històric de donar suport a la restauraci­ó en la seva etapa més complicada. “Per nosaltres aquesta aliança és una prova pilot que tindrà continuïta­t amb altres grans restaurant­s de Barcelona”, afirma Enrique Lacalle, vicepresid­ent d’El Círculo Ecuestre, qui assenyala la voluntat d’aquesta entitat de “contribuir a l’impuls i recuperaci­ó de l’activitat econòmica a través de sinergies que ajudin a enfortir el teixit de les empreses més petites de la ciutat”.

El Gironès valora la importànci­a d’ocupar una terrassa en aquests temps en què els espais oberts és el primer que sol·licita la clientela que reserva. Per aquesta xef, que sol atendre a Ca l’Isidre molts dels socis del Cercle, el canvi d’aquest estiu serà una glopada d’aire fresc després d’una temporada molt complicada. “Entossudir-me a no baixar la qualitat dels productes i alhora contenir els preus ha estat ruïnós per a l’economia del restaurant. Per molt que hi donem voltes o que facis filigranes, el luxe és car”.

Alhora que reitera l’agraïment cap als qui ara l’acullen i cap a tots els clients que l’han animat des de l’inici de la pandèmia tant anant-hi a dinar com enviant-li missatges, Gironès no oculta el seu desengany amb l’escàs suport de l’Ajuntament, a qui demana que es posi les piles. “Ara toca pensar quin turisme volem per a la nostra ciutat, perquè el que comença a venir ara mateix és de gent joveníssim­a que no es pot permetre gastar en restaurant­s. Cal enfortir aquest turisme de qualitat que ens ajudarà a donar vida a la restauraci­ó i servirà per ajudar totes les persones del sector que ho estan passant fatal”.

El Gironès assegura que no hi ha temps per perdre perquè la ciutat s’esllanguei­x. “Ara mateix recorda aquella Barcelona preolímpic­a que no tenia brillantor i en què no passaven coses interessan­ts. En aquest moment l’activitat econòmica és a Madrid, mentre que aquí molts negocis es van apagant”.

Des del Círculo, Lacalle recorda que Núria Gironès i el seu equip “són l’exemple més clar de la renovació i continuïta­t d’una família que s’ha dedicat amb enorme èxit a la bona restauraci­ó”. Està convençut que la terrassa del Círculo “acollirà durant aquest estiu una de les millors propostes gastronòmi­ques de Barcelona gràcies a aquest binomi que neix amb la cuina de Ca l’Isidre i la ubicació única i exclusiva del Círculo”. Malgrat que els socis d’aquest club disposaran d’un menú especial, el restaurant funcionarà a la carta, i tindrà una capacitat per a cinquanta persones a l’espai vidrat i cobert, a més de les quatre taules situades a l’exterior.

En l’afany de donar suport al sector, l’entitat acollirà temporalme­nt altres restaurant­s

 ?? LV ?? Núria Gironès a l’escalinata del Círculo Ecuestre
LV Núria Gironès a l’escalinata del Círculo Ecuestre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain