La Vanguardia (Català-1ª edició)

El port avala l’aliança entre l’Hermitage i el Liceu

Mercè Conesa apunta que el complex cultural de la nova bocana es podria obrir a altres entitats públiques i privades

- RAMON SUÑÉ

L’aliança entre l’Hermitage al port de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu, avançada ahir per La Vanguardia, s’obre camí. La presidenta del port, Mercè Conesa, va confirmar ahir que, a instàncies de l’autoritat portuària, les dues parts han iniciat converses per tancar un acord de col·laboració que consolidi l’espai cultural a la nova bocana

Conesa va certificar que l’aliança Liceu-Hermitage

facilitari­a al primer disposar d’espais complement­aris per desenvolup­ar activitats artístique­s, socials i formatives com tenen altres grans teatres d’òpera internacio­nals. A més, s’impulsaria el futur equipament com un centre cultural “multidisci­plinari i transversa­l, dotat d’un caràcter diferencia­l i amb un fort component local i arrelat a la ciutat. Segons el port, la nova proposta també respon a les demandes de l’Ajuntament de Barcelona de fer “un projecte cultural innovador, més per al públic local i sostenible des del punt de vista de la mobilitat”.

En una nota feta pública ahir, el port afegeix que “aquesta col·laboració faria possible un concepte de centre d’art total, en què convisquin activitats diverses i entitats de referència de Barcelona, des de representa­cions i programes expositius i de divulgació fins a altres menes d’activitats relacionad­es amb l’art, la cultura, la investigac­ió i la innovació”.

Adduint l’interès general del projecte, el port aprovarà la concessió del Museu Hermitage Barcelona en el consell d’administra­ció de dimecres. L’aprovació està condiciona­da per la concreció del conveni entre port i Ajuntament i pel vistiplau del Patronat del Liceu.

El fons d’inversió Varía, promotor de l’Hermitage i amb participac­ió catalana, ja ha donat el vistiplau a la integració del Liceu en el projecte, va explicar Mercè Conesa. Segons el port, la construcci­ó del centre cultural suposaria una inversió privada d’uns 50 milions d’euros i generaria prop de 380 nous llocs de treball, tal com reflecteix un estudi encarregat per l’Institut Municipal de Cultura de Barcelona.

Una vegada s’hagi firmat el protocol de col·laboració entre el Liceu i l’Hermitage, es fixarà i desplegarà un pla d’actuació que establirà les bases per assolir els objectius marcats, així com les actuacions individual­s que calgui fer. La col·laboració entre el Museu Hermitage Barcelona i la Fundació

S’obre camí el concepte de centre cultural multidisci­plinari i arrelat a la ciutat

Gran Teatre del Liceu estarà oberta a la incorporac­ió d’altres entitats públiques i privades. “Aquesta porta oberta demostra la intenció de l’Hermitage d’incloure el seu projecte a la important xarxa cultural de Barcelona, amb la voluntat d’enriquir-la i de connectar entitats diverses per promoure la innovació cultural i l’intercanvi de coneixemen­ts”, va concloure la presidenta del port.

 ?? PORT DE BARCELONA ?? Recreació de l’edifici projectat per Toyo Ito
PORT DE BARCELONA Recreació de l’edifici projectat per Toyo Ito

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain