La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Han amagat la meva veritat”

- Musa d’Armani.

maltractam­ent per fer-me passar per una dona amb despit. Es pensava que no tenia proves. És una manera de funcionar dels maltractad­ors.

Malgrat tot, el perdona.

El perdono no perquè s’ho mereixi, sinó perquè jo em mereixo la pau.

I què n’opina, del suport que li dona Ana Obregón?

Ha de callar, hi ha un pacte entre ells. Si en parla un, cau tot. Per amagar que és un home violent el fan passar per un bon pare, i això, en el cas del meu fill, no és així.

Què diria a les dones que pateixen maltractam­ent?

Que han de ser valentes. No poden viure sent víctimes, han d’explicar la veritat, demanar protecció i aportar totes les proves que puguin. I no creure el maltractad­or, perquè no canvien mai. També és important que no perdin la independèn­cia econòmica, que no renunciïn a la feina.

Va haver d’aparcar la carrera. Quan em vaig casar, no podia veure la meva família, ni saludar els meus amics, ni trucar per telèfon. Venir a Espanya va ser una salvació.

Tot i l’assetjamen­t mediàtic? Espanya em va ajudar, em va obrir els ulls. Ho agrairé eternament. Però, per no provocar escàndol, em vaig emportar tot el procés a Itàlia, per protegir el meu fill. Vaig ser ximple, perquè jo, que no vaig fer res, me’n vaig anar a Itàlia i ell es va quedar aquí, tan tranquil.

Diu que té una missió...

Vull que es distingeix­i el bé del mal i la

veritat de

Parla molt de fe.

La fe m’ha ajudat molt. He perdonat el meu botxí, però s’ha de redimir. He renascut de les meves cendres. Si tornés a néixer, canviaria les frivolitat­s i l’estupidesa.

Com està en Clemente? Treballa a Miami, en hostaleria, mànager d’hotels. Però no vull que sigui carn mediàtica.

Què li diu el seu fill?

“Mama, que ximple que has estat; has girat full per protegir-me”. Jo li dic que ja he passat un llibre. Mai més dones callades.

Quins projectes té?

Estar en pau amb mi mateixa i recuperar-me completame­nt de l’accident que vaig tenir amb el para-sol... Vaig perdre tres dents, vaig tenir infeccions... També estic escrivint la meva biografia. I lluito perquè no es qüestioni les dones que denuncien, sinó el maltractad­or.

Col·labora amb l’associació Sidifni.

Fan una feina increïble d’ajuda a la dona. També caldria fomentar associacio­ns que ajudin maltractad­ors a reinserir-se i admetre la culpa. Per què és la dona la que ha d’anar al psicòleg i els maltractad­ors no?

I amb oenagés per a nens.

Sí, amb Silo, a Guinea Bissau, i amb una altra a Barcelona. Hem d’educar els nostres nens des de petits perquè es facin grans homes i respectin les dones.

Per què va triar viure a Barcelona?

Vaig marxar de Madrid fa 22 anys per apartar el meu fill i la meva vida dels escàndols i muntatges del pare.

Denunciarà Ana Obregón per difamació?

Tot està en mans dels meus advocats, no es pot calumniar una persona fent-la passar per falsificad­ora d’un document públic. Encara proven de destruir la meva imatge pública i personal.

Algun lema que la guiï? Respecta el proïsme com a tu mateix. I, si no em respecten, faig que em respectin.

El 2016 insinuava que es casaria...

Vaig rebre la confirmaci­ó. Era el sagrament que em faltava. Ara estic casada amb l’home més important de l’univers.

Té parella ara?

No venc la meva vida a la premsa. He estat estimada i respectada i he donat amor. Puc estar amb grans homes, però a qui li importa? L’amor ho pot tot. la mentida.

s i no viure sent víctimes; pensar-se que el maltractad­or dependènci­a econòmica”

 ?? ARXIU FAMILIAR ?? Dell’Atte porta la samarreta que li va dedicar el dissenyado­r italià fa dos anys. El modista la va escollir als vuitanta com a símbol de dona forta i elegant
ARXIU FAMILIAR Dell’Atte porta la samarreta que li va dedicar el dissenyado­r italià fa dos anys. El modista la va escollir als vuitanta com a símbol de dona forta i elegant
 ??  ??
 ?? ARXIU FAMILIAR ?? Antonia Dell’Atte i Alessandro Lequio
ARXIU FAMILIAR Antonia Dell’Atte i Alessandro Lequio

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain