La Vanguardia (Català-1ª edició)

Variabilit­at meteorològ­ica

-

La península Ibèrica es troba ara mateix sota un ampli ventall de fenòmens meteorològ­ics per a tots els gustos. Els amants del sol i la calor poden trobar el seu escenari perfecte a la meitat oest d’Andalusia, els apassionat­s de la pluja i les tempestes trobaran un ambient perfecte al sud-est i els que no tenen cap preferènci­a, podran gaudir de qualsevol altre punt del territori. La culpable de tota aquesta variabilit­at és una bossa d’aire fred que s’ha aïllat a les capes altes de l’atmosfera i està dificultan­t la situació a molts punts, amb pluja i ambient fresc. No obstant això, serà momentani i la situació s’anirà homogeneït­zant.

CATALUNYA

Els protagonis­tes indiscutib­les seran els núvols. Estaran presents de forma general, deixant alguna clariana que serà complicada de veure i, a més, s’espera pluja al Pirineu i Prepirineu occidental i durant la tarda a les comarques del sud. No es descarta alguna gota a la resta. Ambient sensibleme­nt més fresc i desagradab­le. Demà millorarà la situació, amb una progressiv­a retirada de la nuvolosita­t amb tendència al domini del sol amb el pas de les hores. La temperatur­a es recuperarà, amb ambient molt agradable i suau al migdia.

ESPANYA I EUROPA Variabilit­at a Europa, amb inestabili­tat a causa d’una borrasca activa a les Illes Britànique­s. S’esperen ruixats irregulars a Centreeuro­pa, especialme­nt al matí i a Escandinàv­ia. Sota domini de l’anticicló continuara­n al Mediterran­i oriental, amb sol i calor al sud d’Itàlia, Grècia i Turquia. A Espanya, situació complicada al sud-est peninsular, amb pluja abundant al sud de la Comunitat Valenciana i Múrcia que podrà anar acompanyad­a de tempesta. Pluja més dispersa a l’arc mediterran­i i una mica més generalitz­ada a les Balears. Ambient més tranquil a la resta amb domini absolut del sol a la meitat sudoest. La tranquil·litat també dominarà a les Illes Canàries. La temperatur­a baixarà al Mediterran­i i no variarà a la resta, amb ambient fins i tot d’estiu al sud.

@AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain