La Vanguardia (Català-1ª edició)

“He donat els primers cops al pàdel!”

-

RAMON FITÉ

12 mesos de rehabilita­ció

Quan Ramon Fité es va descriure a si mateix per a la primera entrevista a La Vanguardia (14/3/2021) va triar dos conceptes: jubilat i tennista. La maleïda covid que el va envair en una calçotada, just abans que tot es tanqués el març del 2020, va estar a punt de llevarli la vida i el va internar al dur món de les cures intensives, com a tants milers de ciutadans aquest any.

Però a més li va deixar el braç dret penjant, sense força. Els seus nervis del plexe braquial, l’entramat de l’espatlla, estaven paralitzat­s. No podia jugar a tennis.

“Aquesta setmana he pogut fer les primeres pilotes picades amb una de pàdel!”. Ho diu a poc a poc i somrient fins i tot amb la veu. “No m’atreveixo amb el tennis, però ja he fet el primer pas a la paret de frontó. I és el meu aniversari i me’n vaig a dinar a Arenys amb els amics. Tots jubilats. Tots vacunats”.

El súmmum de la joia.

Continua treballant sense pausa la mobilitat, la força, evitant passar-se. Va començar la rehabilita­ció al maig, el de l’any passat, quan va sortir de l’uci. Des del novembre treballa la mobilitat a casa, amb ajuda d’uns vídeos que li ha passat la seva metgessa rehabilita­dora de Vall d’Hebron. Exercicis mesurats amb les gomes. “Crec que tinc el braç en un 90-95%”.

La perspectiv­a no pot ser millor. Tornar a jugar, encara que no arribi al tennis, però sí que pot picar la bola. I compartir l’afició i la vida amb els amics.

“Què m’ha quedat? Bé, ara una mica de ciàtica, potser m’he pinçat una miqueta”, confessa. “Però crec que no és per la covid”.

“Sinceramen­t intento veure poc els metges. Igual no arriben a la mateixa conclusió que jo sobre com vaig. Així que ho evito”, explica. “Com a màxim, per consultar per la ciàtica i una gastroente­ritis amb el meu metge de capçalera. Ara estic celebrant el moment”.

Pàdel per tennis

 ??  ?? No és tennis encara, però Ramon Fité deixa enrere la covid amb cada cop a la pista de pàdel
No és tennis encara, però Ramon Fité deixa enrere la covid amb cada cop a la pista de pàdel

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain