La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Vull recuperar la meva rutina d’abans”

- Junts

Em queden anys d’exercici profession­al i per descomptat que vull tornar com més aviat. Crec que estic gairebé a punt d’incorporar-me a l’hospital, a la meva tasca quirúrgica. Esclar, quan em diguin que les proves estan totes bé. Em queda mes i mig de rehabilita­ció i aquest estiu hi torno. Qui diu aquest estiu, al final d’estiu”. “Beneïda rutina”.

El cirurgià Vicenç Fernández Trigo es va contagiar probableme­nt en un dels dos hospitals on opera, el consorci del Broggi i Creu Roja. Molt al principi de l’epidèmia. Ha tingut un llarguíssi­m any de recuperaci­ó, d’aprendre a caminar i respirar, de dolors i pors. Juntament amb ell, des del primer dia que va tornar a la vida després d’un mes d’uci, Rosa

Ventura, infermera de professió i la seva parella des de fa 25 anys. “Aquesta tardor esperem celebrar les noces de plata en gran”, per rescabalar-se de tant temps de veure la família a la pantalla.

Aquest maig tot són bones notícies. Han quedat enrere l’oxigen portàtil per caminar pel carrer, i els bastons i els ajuts per a tot. Només necessita suport a la dutxa. La resta de la seva autonomia està recuperada. No pren més medicació que la d’un assaig de Bellvitge per millorar la fibrosi pulmonar. “Només queden algunes qüestions pendents, com anar a pas lleuger, que encara em costa, o les escales. El que tinc més fluix és la resistènci­a, em canso ràpidament”, admet. Parlar de la situació actual el fa enfadar molt. “Quan veus a la tele aquelles festes et preguntes: ‘què es creuen, que no els pot tocar?’ És tan greu el que et pot passar. Som tan fràgils. T’hi va la vida”.

Reclama responsabi­litat individual de tothom, “perquè falta molt perquè això estigui controlat”. Fa una pausa i esmenta una possible nova variant que podria tornar a fer començar el malson. “Vull posar-me la bata i tornar a la meva beneïda rutina d’abans”.

 ?? ANA JIMÉNEZ ??
ANA JIMÉNEZ
 ??  ?? La dura recuperaci­ó del cirurgià Fernández Trigo avança sempre amb la seva dona, Rosa Ventura
La dura recuperaci­ó del cirurgià Fernández Trigo avança sempre amb la seva dona, Rosa Ventura

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain