La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barreja capritxosa i multicolor

- MÚSICA

Esteban Linés

Exigent i autoexigen­t, Paul Weller continua empedreït en una recerca sonora i que desconeix llocs comuns i zones de confort. El seu fascinant catàleg i diversitat d’etapes estilístiq­ues són proves incontesta­bles d’un autor i intèrpret que sempre va buscant el que és diferent i inspirat. I a Fat pop, aparegut en un moment traumàtic per a la música i la creació, torna a deixar mostra d’això, amb un bon grapat de temes de gran altura.

I a més, el que al seu dia va ser qualificat Pare del mod, està mostrant aquesta última dècada un índex de productivi­tat més que destacable: sis àlbums d’estudi (i la banda sonora de la pel·lícula L’últim assalt) creats per un músic que per molts ja havia arribat al zenit musical

Paul Weller

FAT POP, VOLUME I

POP-ROCK / POLYDOR

abans del 1982, any de la dissolució de The Jam. Exemple d’aquesta capacitat creativa és aquest Fat pop que apareix menys d’un any després de l’esplèndid On sunset. I s’espavila en varietat d’estilístiq­ues amb una convicció pròpia i compartibl­e que mereixen l’elogi entregat: el seu vessant pop en talls com ara Cosmic fringes o, sobretot, True, amb la veu participan­t de Lia Metcalfe i que ho té tot per ser un èxit; o quan s’endinsa en terrenys més soul i dona forma al tema que dona nom a l’àlbum, o a Glad times o a la intensa That pleasure. I hi ha ecos dels Stones, de Curtis Mayfield, de Traffic, d’Ian Dury, i algun fil Paul McCartney. Així doncs, el que abunda en aquest Volume 1 és el caprici i una molt sana i brillant barreja multicolor.

Mdou Moctar

AFRIQUE VICTIME

El guitarrist­a tuareg, amb la seva banda, enlluerna amb el que ell qualifica de còctel de rock i poesia. El múscul guitarrer hi continua sent, la temàtica frontista també i el mateix passa amb una capa sonora que bascula entre la psicodèlia i el blues, amb pinzellade­s del desert.

 ??  ?? ROCK-BLUES / MATADOR/EVERLASTIN­G
ROCK-BLUES / MATADOR/EVERLASTIN­G
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain